Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
03 juli 2023 20:27
Del på Facebook
«AIDAaura» ved kai 19. juni. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«AIDAaura» ved kai 19. juni. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Tirsdag, torsdag og fredag denne uken venter vi cruiseskip til Kristiansund. Opp mot 4 000 cruisegjester vil besøke regionen og bidra til viktig lokal verdiskaping.

Tirsdag 4. juli er det «Ambience» fra det britiske rederiet Ambassador Cruises som kommer. Skipet skal ligge på Storkaia mellom 08.00 og 16.00. Om bord er 1 292 cruisegjester og et mannskap på rundt 600. Skipet kommer fra Narvik og skal videre til Bergen.

Annonse
Annonse

Torsdag 6. juli er det «Marina» fra det amerikanske Oceania Cruises som gjester Kristiansund. Skipet besøkte Kristiansund også i fjor på samme tid. «Marina» har kapasitet til 1 250 gjester, og anløper Kristiansund på vei fra Ålesund til Trondheim. Det skal etter planen ligge på Storkaia fra 07.00 til 21.00.

«Borealis» fra britiske Fred. Olsen Cruises er ukens siste cruiseskip. Fredag 7. juli mellom 08.00 og 18.00 skal skipet ligge på Storkaia. Kristiansund er første havn fra skipet forlot Liverpool, og herfra går seilasen videre til Tromsø. Kapasiteten er 1 360 gjester.

To førstegangsanløp

Både anløpet til «Ambience» og «Borealis» er så kalte førstegangsanløp. Dette markeres ved at havnefogd Knut Mostad besøker skipet og har med både havnas crest (plakett) og en gave, som overleveres skipets kaptein.

– Vi har en god del førstegangsanløp i år, noe som vi markerer litt ekstra. Årets gavepose består av lokalmatsprodukter, som vi har bestilt hos Smia. Det kan være honning, spekepølse, hvalpinner, sider, kryddersalt og lignende produsert på Nordmøre, noe som har blitt satt stor pris på av tidligere mottakere, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Annonse
Annonse

Smaksprøver

På Alti Storkaia ser både senterledelsen og butikkene frem til ukens cruiseanløp. Assisterende senterleder Therese Schei Olsen forteller at de denne uken kjører et slags prøveprosjekt kalt «Et lite stykke Norge» de dagene det kommer cruiseskip til byen.

Det blir hengt opp banner utenfor inngangen ved Coop Mega, og på innsiden av senteret ønskes besøkende velkommen på norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.

Utenfor Coop Mega blir det rigget opp bord der butikken serverer ulike smaksprøver, slik som ovnsbakt klippfisk med poteter, brødskive med brunost, sjokolade og nystekte vafler med brunost, rømme og syltetøy. Dette for at gjestene skal få smake på norsk kultur.

– Vi gjør dette for å skape entusiasme og en varm velkomst, og invitere turistene inn på Storkaia. De som jobber på standen vil ha skjorter med samme tekst som banneret. I tillegg har vi oppfordret alle butikkene til å pynte med flagg og henge opp prisinformasjon i utenlandsk valuta, forteller Therese Schei Olsen i Alti.

Det er Coop Mega i samarbeid med senterledelsen som står i spissen for smaksprøveprosjektet. Fredag vil også Tingvollost delta på standen.

– Slike initiativ gleder vi oss utrolig masse over! Det er kjempeviktig at det lokale næringslivet er på tilbudssiden og gjør det de kan for å tiltrekke seg cruisegjester og andre besøkende. Vi er alle en del av det lokale vertskapet, og det skal ikke så mye til før det blir lagt merke til at byen ønsker besøkende velkommen, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse