Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 juli 2023 21:19
Del på Facebook
 Flere Schibsted-aviser opplevde nedetid i morgen.Foto: Skjermdump / NTB
 Flere Schibsted-aviser opplevde nedetid i morgen.Foto: Skjermdump / NTB

Politidirektoratet kan per nå ikke konkludere om hva nedetiden på politiets nettsted skyldes, men dataangrep er en av mulighetene som undersøkes.

Det opplyser fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet til NTB torsdag kveld.

Annonse
Annonse

– Siden omkring klokka 16.20 i dag har politiet erfart ustabilitet på våre nettsider. Det ble umiddelbart startet arbeid med feilsøking og stabiliserende tiltak, opplyser Schjelderup.

Omkring klokka 19.45 fikk Politidirektoratet melding om at politiet.no var stabilt oppe igjen. De opplyser at nettsiden fortsatt overvåkes tett, samt at det jobbes fortsatt med å finne årsaken til nedetiden.

Kan ikke konkludere

– Vi kan per nå ikke konkludere om hva nedetiden skyldes, men dataangrep er en av mulighetene som undersøkes, sier Schjelderup.

Politiets operative systemer ble ikke berørt av hendelsen. Politiets telefonnumre, 02800 og 112, fungerte som normalt under nedetiden. Politiet løste også sine oppdrag og kommuniserte med hverandre som normalt.

Annonse
Annonse

Nedetid også hos PST

PSTs nettside opplevde også en lengre nedetid torsdag, problemet oppsto i samme periode som hos politiet.

– PSTs interne nettverk og datasystemer er ikke rammet. Problemene ligger hos en ekstern leverandør og det har påvirket vår hjemmeside, pst.no. All drift hos PST forløper i kveld som normalt, opplyste seniorrådgiver Eirik Veum i PST til NTB i 20-tiden torsdag.

Dataangrep mot Schibsted-aviser

Torsdag ettermiddag og kveld opplevde flere Schibsted-aviser dataproblemer som følge av et dataangrep. Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende var rammet. Også finn.no, som eies av Schibsted, opplevde problemer.

– Dette er et DDoS-angrep, som er et ganske tradisjonelt dataangrep. Vi pleier å få det under kontroll ganske raskt, men denne gangen har det tatt lengre tid enn vanlig. Det kan være grunnet ferieavvikling, sier Sven Thaulow, Data- og teknologidirektør i Schibsted til Aftenposten.

Et Ddos-angrep (Distributed Denial of Service), eller såkalte tjenestenektangrep, går ut på at nettsidene blir overbelastet av trafikk og dermed stenger vanlige brukere ute fra siden.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 19 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 23 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse