Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
12 april 2024 14:46
Del på Facebook
Nina Woxholtt (t.h.) i rollen som Fru Guri. Foto: Heidi Marie Gøperød
Nina Woxholtt (t.h.) i rollen som Fru Guri. Foto: Heidi Marie Gøperød

Utespelet Fru Guri av Edøy tar form og i år vil produksjonen få et nytt dedikert team og en spennende rollebesetning med både nye og kjente ansikter.

Forestillingen har premiere fredag 12. juli klokken 17.30, og vil i tillegg fremføres lørdag 13. juli klokken 15:30 og søndag 14. juli klokken 15:30 på Gurisentret på Smøla.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Produksjonsleder Magnhild Vassvik Rovik har fått med seg spelveteran og skuespiller Tore B. Granås som i år debuterer som regissør i Fru Guri av Edøy. Sammen med regiassistent Pål Hasselvold er dette et energisk trekløver som brenner for speltradisjoner og spelet fru Guri av Edøy spesielt.

Både Granås og Hasselvold kjenner Fru Guri av Edøy godt fra før gjennom sine tidligere roller i spelet. Granås har hatt rollen som Tore fra Kuli i 2017 og Skalden Solve i 2023 og Hasselvold var regiassistent i 2023 og hadde samtidig rollen som Tore fra Kuli, en rolle han vil fylle i år også.

Granås fra Verdal har over 25 års erfaring i hovedroller fra kjente spel som Stiklestad, Elden og Den siste viking. Nå vil han ta med seg sine erfaringer inn i Fru Guri av Edøy. Som dreven skuespiller og nå i registolen, ser Granås på nye løsninger på tunet. Tanken bak årets forestilling er å ta ett skritt tilbake og samtidig gjøre stykket enda mer aktuelt for vår samtidtid.

Fru Guri tolkes av veteranen Nina Woxholtt på syvende året og Tore Granås blir hennes fjerde regissør, noe som sier sitt om hennes posisjon og prestasjoner i rollen som Fru Guri. Hun er ikke bare selveste Guri, men også en samlende og omfavnende figur for Gurifamilien og med en erfaring og profesjonalitet som smitter.

Med Granås i registolen og et stort støtteapparat og gode skuespillere vil det beste bli løftet fram i årets forestilling og ikke minst bli en uforglemmelig opplevelse for alle som tar turen til Edøya i sommer.

For billettbestillinger og ytterligere informasjon besøker du nettsiden www.opplevsmøla.no.

Biografi

Magnhild Vassvik Rovik f. 1993 fra Smøla bosatt i Trondheim, Produksjonsleder.

Annonse
Annonse

Magnhild har en bachelor fra NTNU i idrettsfag med påbygging innen musikk, historie og religion og tar for tiden en master i kulturstudier. Dette er hennes andre år som produksjonsleder og hun viser seg som et rivjern som sjonglerer alle baller i luften.

Bosatt i Trondhjem, jobber hun både som lærer, kulturskoleinstruktør i scenefag, sirkus, drama og sang. Magnhild er vokst opp med Fru Guri av Edøy og gråt seg til å opptre på tunet allerede som toåring. Hun har fulgt spelet siden, både foran og bak scenen som danser, skuespiller og regiassistent fram til hennes rolle som produksjonsleder i dag.

Tore B. Granås f. 1975 fra Verdal er regissør og i rollen som Solve.

Granås, en profesjonell «selvlært» skuespiller fra Verdal med en imponerende merittliste bak seg. Han har erfaring fra både institusjonsteatre og uavhengige produksjoner. Han har stått på mange teaterscener rundt om i landet, bl.a. på Det Norske Teatret, Trøndelag teater, Teater Ibsen og Riksteatret. Ved sistnevnte spilte han Jørgen i Fuglane i 2018 og han har spilt i det Heddaprisnominerte stykket Idiot! under Heddadagene i Oslo. Idiot! er produsert av Turnéteatret i Trøndelag hvor Tore har vært fast ansatt siden 2016. Han har også over 25 års erfaring med utspel. Her kan nevnes; Spelet på Stiklestad, Elden på Røros og Den siste viking på Stadsbygd. Granås debuterte som regissør for musikalen "We Will Rock You" i år med stor suksess og har for første gang regi på Fru Guri av Edøy nå i år. Et prosjekt han går helhjerta inn for å løfte for framtiden.

Pål Andre Hasselvold, f. 1991 fra Rissa er regiassistent og i rollen som Tore fra Kuli.

Hasselvold er utdannet skuespiller fra teaterskolen Nord Universitetet og Kulturama i Stockholm. Han er både skuespiller, regissør og manusforfatter og har gjort seg bemerket på en rekke scener både i Norge og Sverige. Han er kjent fra roller som Kaneles i Den siste Viking, Rinnan i Rinnanbanden og Hallstein i Oda fra havet. Han brenner for spel, lokal historie og dokumentarisk teater og begynner å opparbeide seg en solid posisjon i regionale og nasjonale signalprosjekter innen musikk, teater og utespel

Nina Woxholtt f. 1967 fra Porsgrunn og hovedrolle i fru Guri siden 2017.

Dette er syvende året vi får oppleve Nina i rollen som fru Guri. Som nestor i skuespilleryrket og med flere nasjonale priser bak seg prioriterer hun å bruke somrene på Edøy i rollen som Fru Guri. Som fast i staben på Det Norske Teatret siden 1990 og utallige engasjementer i tv-serier, film, klassiske dramaer, komedier, musikaler og barneforestillinger på Norges store scener, er produksjonen privilegert som får beholde henne i rollen som Fru Guri også i år også.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2024
Annonse
Klippfiskdagan 2024

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøSamferdselsdepartementet har ikkje synsa om flytting.Stortinget har ikkje vedtatt at Staten skal ta garantiansvaret. 
Terje Sundsbø 15 minutter siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrE39 er en riksvei. Det er ikke opp til Molde kommune å bygge nytt fergeleie, dette er statens oppgave. Og ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøKS2 Vik til Molde bygger på ei kalkyle der Julsundbrua skal koste 8,8 mrd 2022 kroner og P50.  Tidlegast oppstart ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrDa synes vi å være enige om at Nye Veier AS sin årlige pott ikke påvirkes av tildelingen til Statens ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøRyfast,  ferdig i 2019, med sine 14,7 km kosta 8 mrd. Rogfast med sine 27 km er etter siste estimat forventa ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDu er framleis I drømmeland.Summen til vegformål i NTP tilsvarer 19 mrd pr år. Alt inkludert.Nye veier vart unnfanga av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse