Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
31 august 2023 06:05
Del på Facebook

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 31. august.

Regjeringskonferanse om 2024-budsjettet

I dag skal regjeringens medlemmer samle seg til en to dager lang konferanse der de diskuterer neste års statsbudsjett. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er tilgjengelige for pressen før konferansen, rundt klokken 8.40.

Annonse
Annonse

Jonas Aarseth Henriksens bisettelse

Klokken 14 i dag i Hønefoss kirke starter bisettelsen av Jonas Aarseth Henriksen, som ble funnet død like ved en hytte i Nes i Ådal tidligere i august.

Politiet mener han ble drept, men ingen er så langt pågrepet eller siktet i saken. Omstendighetene rundt dødsfallet har vekket oppmerksomhet fordi kort tid før Henriksen døde, deltok han i en podkast som inneholder blant annet opplysninger om alvorlige hendelser og personer som Henriksen mente var involvert.

Orkanen Idalia rammer USA

Orkanen Idalia har forårsaket store ødeleggelser i USA. Det er meldt om dødsfall, men det er uklart hvor mange, hustak er flerret av, trær og stolper har knekt, bruer er stengt og løse gjenstander fløy omkring i delstatene Florida og Georgia i går.

Selv om Idalia er nedgradert fra nivå 4 til nivå 1, er ikke faren ved orkanen over. USAs nasjonale orkansenter NHC har advart mot stormflo som kan få vannstanden til å stige med opptil 5 meter enkelte steder langs kysten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Fidan skal diskutere korn i Moskva

Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan skal torsdag møte sin russiske motpart Sergej Lavrov for å drøfte et alternativ til den havarerte kornavtalen. I forrige uke diskuterte han samme sak med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Russland har foreslått en plan som ifølge det russiske utenriksdepartementet innebærer at russerne kan sende 1 million tonn korn til Tyrkia til nedsatt pris, finansiert av Qatar. Kornet skal deretter foredles og sendes videre til trengende land.

Norske klubber i Europa-kvalifisering

Bodø/Glimt og Brann kjemper om å komme inn i puljespillet i conferenceligaen. Glimt møter rumenske Sepsi, der det endte 2–2 i den første kampen, mens Brann møter nederlandske AZ Alkmaar. Der står det 1–1 før den avgjørende kampen i Bergen i kveld.

Diamond League-stevne i Zürich

Karsten Warholm skal løpe superduell mot brasilianske Alison dos Santos på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Zürich torsdag klokken 20.04.

Narve Gilje Nordås er påmeldt 1500-meteren, men det er usikkert om han løper. Sandnes-løperen uttalte tidligere i uken at han måtte lade batteriene etter et tøft VM.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse