Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 september 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. september.

64 drept i angrep i Mali

Minst 49 sivile og 15 soldater er drept i to angrep i den nordøstlige delen av Mali. I tillegg er mange såret, ifølge den militære overgangsregjeringen i det afrikanske landet.

Annonse
Annonse

Det ene angrepet var ifølge uttalelsen rettet mot en militærleir. Det andre angrepet skjedde mot en båt som fraktet folk over en oversvømt slette og som skiller byene Gao og Mopti i regntiden, ifølge uttalelsen. Rundt 50 islamister ble drept som svar på angrepene, legger det militære overgangsstyret til.

Biden på vei til G20

USAs president Joe Biden har forlatt Washington med kurs for New Delhi og G20-toppmøtet der. Han ankommer New Delhi i dag. Der skal han delta på G20-toppmøtet, som holdes i morgen og søndag.

Søndag drar presidenten videre til Hanoi der han skal møte ledere for det regjerende kommunistpartiet i Vietnam.

Raymond Johansen tar oppgjør med «woke»

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo mener venstresiden støter bort unge menn ved å være for «woke», skriver Klassekampen.

Han forteller at han møter mange som opplever at venstresiden er for moralsk selvtilfreds.

– Vi oppfattes som veldig politisk korrekte. Det er en stor avstand mellom venstresidens budskap og det guttene oppfatter som sine idealer og utfordringer i livet, sier Johansen.

Annonse
Annonse

To skadd i voldshendelse på Hansnes i Troms

En kvinne og en mann ble skadd i en voldshendelse på Hansnes nord for Tromsø i går kveld. To menn er pågrepet i saken. Politiet sier de ikke kjenner bakgrunnen for voldsutøvelsen.

– De involverte er voksne folk. De fornærmede er en kvinne og en mann. De var våkne og bevisste da de ble tatt hånd om av helsepersonell, fortalte operasjonsleder Gunhild Skoglund i Troms politidistrikt til NTB i natt.

Kraftigste regnvær på 140 år i Hongkong

Styrtregn har i natt utløst omfattende oversvømmelser i gater, på kjøpesentre og T-banestasjoner i Hongkong. Regnværet er det kraftigste siden målingene startet for 140 år siden, ifølge myndighetene i Hongkong. I dag er skoler stengt og myndighetene har bedt folk holde seg hjemme fra jobb. Hongkong-børsen holder stengt gjennom dagen.

Også i Shenzhen, den kinesiske storbyen som ligger nær Hongkong, pøser regnet ned. Der har det ikke kommet så mye regn siden målingene startet i 1952. Regnet er utløst av et lavtrykk knyttet til restene av tyfonen Haikui.

Coco Gauff klar for finalen i US Open

Coco Gauff (19) innfridde på hjemmebane nok en gang da hun i natt norsk tid sikret seg en finaleplass i US Open med seier over tsjekkiske Karolina Muchova. Gauff er den yngste amerikanske kvinnen som har nådd finalen i US Open siden Serena Williams i 1999.

Gauff vant med settresultatene 6-4, 7-5. I finalen vil hun møte enten Madison Keys eller Aryna Sabalenka. Kampen varte i tre timer fordi den ble avbrutt i 50 minutter av miljøaktivister. En av aktivistene limte beina fast i betongen på tribunen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 12 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse