Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 september 2023 05:55
Del på Facebook
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB
Foto: Mosa'ab Elshamy / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Mange døde i jordskjelv i Marokko

Minst 296 personer er bekreftet omkommet i et kraftig jordskjelv som rammet Atlasfjellene, med episenter mellom Marrakech og Agadir i Marokko kort tid etter midnatt norsk tid.

Annonse
Annonse

– Ifølge foreløpig informasjon har skjelvet tatt 296 liv i provinser og kommuner i al-Haouz, Marrakech, Ourzazate, Azilal, Chichaouda og Taraoudant, står det i uttalelsen fra departementet. Departementet legger til at det så langt er registrert 153 skadde som er sendt til sykehus.

Stavanger: 16-åring til sykehus med stikkskader

En 16 år gammel gutt ble stukket ned i Stavanger sentrum fredag kveld. Han er innlagt på sykehus, der han behandles for stikkskader.

– Han har indre skader og skal opereres. Han var ved bevissthet da han ble sendt til sykehus, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.14. Ved 1-tiden natt til lørdag opplyste politiet at en mann i 30-årene er pågrepet og siktet for ugjerningen.

Høyre er største parti blant høyt utdannede – MDG faller og Frp rykker fram

Med en oppslutning på 26,6 prosent er Høyre klart største parti på en måling blant høyt utdannede. – Akademikerne nærmer seg folket, sier jussprofessor og valgekspert Johan Giertsen.

Mer enn en av fire høyt utdannende vil stemme Høyre i mandagens kommune- og fylkestingsvalg. Høyre har en oppslutning på 26,6 prosent. Arbeiderpartiet er nest størst med 18 prosent, og deretter følger SV med 12,5 prosent.

Dødstallet stiger fortsatt i Brasil

Dødstallet har steget til 41 etter syklonen som rammet den sørlige delen av Brasil ved inngangen til uken. Samtidig har antall savnede steget fra 25 til 46.

Annonse
Annonse

Minst 223 personer er registrert med skader som knyttes til syklonens herjinger, og 11.000 personer har måttet forlate hjemmene sine. Til sammen er mer enn 147.000 personer berørt av uværet.

Syklonen brakte med seg enorme mengder regn som utløste flom og oversvømmelser. Hundrevis av soldater og åtte militærhelikoptre deltar fortsatt i lete- og redningsoppdrag.

Nord-Korea fyller 75 år

Nord-Korea feirer 75 år og markerer dagen i dag med en militærparade. Landets leder Kim Jong-un har fått brev fra Kina og Russland med ønske om mer samarbeid.

Kina hadde sendt en delegasjon, ledet av visestatsminister Liu Guozhong, for å representerte Beijing under feiringen. Nord-Koreas leder Kim Jong-un var selv til stede. Han observerte paraden på Kim Il-sung-plassen. En delegasjon med russiske diplomater var også på plass.

Medvedev møter Djokovic i finalen i US Open

Daniil Medvedev slo tittelforsvareren Carlos Alcaraz i semifinalen i US Open. Nå er han klar for finalen der Novak Djokovic venter.

Djokovic ble klar for sin fjerde Grand Slam-finale i år etter å ha slått det amerikanske stjerneskuddet Ben Shelton i strake sett i US Open i går kveld.

I natt norsk tid avsluttet Daniil Medvedev spanjolen Carlos Alcaraz' periode som regjerende US Open-mester etter at han slo ham med sifrene 7–6 (3), 6-1, 3–6 og 6–3.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse