Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 september 2023 11:31
Del på Facebook
Politiet ble varslet i 20-tida torsdag om en skyteepisode i Västertorp sør i Stockholm. En person ble funnet på gata med skuddskader. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
Politiet ble varslet i 20-tida torsdag om en skyteepisode i Västertorp sør i Stockholm. En person ble funnet på gata med skuddskader. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

En tenåringsgutt som ble funnet skutt utendørs i Stockholm torsdag kveld, døde på sykehuset. På en uke er seks personer skutt og drept i Sverige.

Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tida torsdag. I et grøntområde ble det funnet en person som var skutt og såret. Han ble fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.

Annonse
Annonse

I 1.30-tida natt til fredag meldte politiet at fornærmede døde på sykehus. De omtaler ham som en umyndig mann i øvre tenårene.

– Han er blitt skutt av en på nåværende tidspunkt ukjent gjerningsmann som vi jobber å kunne hente inn. Vi har store ressurser i Västertorp, sa politiets pressetalsperson Daniel Wikdahl sent torsdag.

Ingen pågrepet

Fredag morgen har politiet ikke meldt om noen pågrepne eller gitt andre oppdateringer i saken.

Politiet opplyser at avdødes etterlatte er varslet om dødsfallet. De sier til Expressen at det var en privatperson som fant den skadde mannen i et boligområde.

Stedet der mannen ble funnet, er ikke nødvendigvis det samme stedet hvor han ble skutt, påpeker politiet overfor Aftonbladet. De har en formening om hvor åstedet har vært.

Seks drept på en uke

Siden 7. september er seks personer blitt skutt og drept enten i Stockholm eller Uppsala.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Onsdag kveld døde en ung mann på sykehus etter å ha blitt skutt på åpen gate i Vasastaden i Stockholm sentrum. Dette drapet kobles ifølge Aftonbladet til den pågående gjengkonflikten i Uppsala-området.

Det er ikke bekreftet om drapet i Västertorp også har en kobling til gjengopprør.

Torsdag kveld ble det også skutt mot en privatbolig i tettstedet Jordbro et par mil sør for hovedstaden. Her er en tenåringsgutt pågrepet og mistenkt for drapsforsøk. Ingen ble skadd i denne hendelsen.

13-årig funnet død

En 13-åring som ble funnet død sør for Stockholm mandag, ble etter alt å dømme drept. Nye grenser krysses i de kriminelle gjengenes hevnaksjoner, uttalte statsminister Ulf Kristersson.

Gutten knyttes ifølge avisas kilder til det såkalte Foxtrotnettverket, som ledes av en mann med tilnavnet Den kurdiske reven. Han holder selv til i utlandet.

I forrige uke ble en kvinne i 60-årene skutt og drept i Uppsala. Hun var mor til en rival av Den kurdiske reven, ifølge Expressen. En ung mann på vei til arbeid er også blitt skutt og drept i Uppsala, opplyste rikspolitisjef Anders Thornberg tidligere i uka.

I helgen ble det også skutt mot gjenglederens svigermor, og politiet rykket også ut til en adresse der en av medarbeiderne hans holdt til etter melding om funn av en sprengladning.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse