Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 september 2023 07:43
Del på Facebook
Høyre-leder Erna Solberg bør frigi dokumenter fra Statsministerens kontor som omhandler habilitetsvurderingene av Solberg mens hun var statsminister. Det mener jussprofessor Christoffer C. Eriksen. Foto: Emilie Holtet / NTB
Høyre-leder Erna Solberg bør frigi dokumenter fra Statsministerens kontor som omhandler habilitetsvurderingene av Solberg mens hun var statsminister. Det mener jussprofessor Christoffer C. Eriksen. Foto: Emilie Holtet / NTB

Flere dokumenter som kan gi flere opplysninger om Erna Solbergs habilitet i forbindelse med aksjehandlene til ektemannen Sindre Finnes, holdes fortsatt tilbake av Statsministerens kontor.

Jussprofessor Christoffer C. Eriksen ved Universitetet i Oslo ber nå Solberg om å samtykke til at alle dokumenter i saken blir lagt fram, skriver Klassekampen.

Annonse
Annonse

Både Klassekampen og flere andre medier har bedt om innsyn i alle dokumenter om saken fra Statsministerens kontor (SMK), men Solberg har foreløpig ikke gitt sitt ja, skriver avisen.

I en epost opplyser SMK at de hemmelige dokumentene inneholder møtereferater, interne notat og korrespondanse knyttet til habilitetsvurderinger av Solberg. SMK mener at dokumentene er interne og at hensynet til å ivareta en åpen og fri dialog i den interne saksbehandlingen veier tyngre enn hensynet til offentlighet.

Professor Eriksen mener det er problematisk at offentligheten ikke får tilgang til disse dokumentene.

Annonse
Annonse

– Det truer tilliten til hele det politiske styringssystemet dersom disse dokumentene ikke blir offentliggjort, for her er det tale om saker der det kan være en alvorlig styringssvikt. Da må offentligheten få tilgang til denne informasjonen, mener han.

Klassekampen har spurt Erna Solberg om hun vil samtykke til å frigi de hemmelige habilitetsvurderingene, men har ikke fått svar på sin henvendelse.

Audun Lysbakken (SV) sitter i kontrollkomiteen på Stortinget. Han sier til avisen at han har tatt initiativ til at komiteen skal be Solberg om å frigi dokumentene.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 14 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse