Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 oktober 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Ali Mahmoud / AP / NTB
Foto: Ali Mahmoud / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 14 oktober.

Mulig israelsk bakkeinvasjon

Etter Hamas' angrep mot Israel har Israel gjennomført daglige luftangrep mot Gazastripen. Fredag ba det israelske militæret innbyggerne nord på Gazastripen om å evakuere sørover. Fristen Israel har gitt for evakuering av al-Awda-sykehuset ble utsatt til klokka 6 lokal tid lørdag.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa fredag at de omfattende angrepene mot Gazastripen, som har pågått i nesten en uke, «bare er begynnelsen».

Demonstrasjon mot blokaden og bombingen av Gaza.

Palestinakomiteen i Norge har varslet demonstrasjon utenfor Utenriksdepartementet klokken 15.

Fosen-aksjonistene med demonstrasjonstog

Klokken 12.30 møtes Fosen-aksjonistene på Slottsplassen for å gå i et demonstrasjonstog ned til Eidsvolls-plass.

Dette skjer etter at demonstrantene siden onsdag har gjennom flere aksjoner for å markere at det er to år siden Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen er et brudd på menneskerettighetene. Mandag har aksjonistene fått audiens hos kong Harald for en samtale om saken.

Solbakken holder pressekonferanse

Landslaget menn forbereder seg til EM-kvalifisering mot Spania søndag. Landslagssjef Ståle Solbakken holder pressekonferanse på Ullevål.

Norge må vinne den og samtidig håpe at Skottland avgir poeng mot Georgia i november før de selv skal møte skottene borte i den siste kampen. Spania kan også svikte, men de har atskillig lettere kampprogram.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Håndball: Norge møter Sveits

Norges kvinnelandslag i håndball scoret 38 ganger, men måtte se Ungarn sette hele 31 mål i den første kampen i EHF Euro Cup. Lørdag er Sveits motstander.

Samlingen er den eneste før det endelige VM-uttaket blir gjort 7. november.

Norge er allerede kvalifisert til EM neste år og spiller dermed en turnering mot vertsnasjonene mens andre nasjoner spiller kvalifisering.

Australsk folkeavstemning om anerkjennelse av urbefolkningen

Australia avholder folkeavstemning om å grunnlovsfeste anerkjennelsen av landets urfolksgrupper og gi dem en stemme nasjonalforsamlingen i saker som berører dem.

Grunnlovsforslaget vil blant annet gi aboriginene og øyfolket i Torresstredet en stemme i nasjonalforsamlingen for å gi myndighetene råd i saker som berører urfolket i Australia.

Dronningen til jubileumskonsert

Jubileumskonsert og markering av 100 år siden Landslaget for Spelemenn ble stiftet i Bergen. Dronning Sonja og kulturminister Lubna Jaffery (Ap) er til stede i Grieghallen.

På scenen står blant andre verdens største junior-spellemannslag, folkesanger Berit Opheim og cello/trekkspill-duoen Carmen Bovéda og Anders Lillebo.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse