Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 november 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 17. november

Analyser av dødsulykker legges fram

I dag presenterer Statens vegvesen en rapport som tar for seg dybdeanalyser av dødsulykker i veitrafikken i 2022. De kommer også til å orientere om ulykkessituasjonen i år. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) deltar for å møte sentrale aktører i trafikksikkerhetsarbeidet.

Annonse
Annonse

Barnas klima- og miljørapport lanseres

I dag skal representanter fra Barnas klimapanel selv presentere hovedfunnene i Barnas klima- og miljørapport. Det blir en politisk samtale med klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap), og i tillegg deltar Mathilde Tybring-Gjedde (H), Ola Elvestuen (V), Une Bastholm (MDG) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Miljøagentene står som arrangør.

Erdogan til Berlin

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal etter planen besøke Tysklands hovedstad Berlin. Blant annet skal han møte statsminister Olaf Scholz og president Frank-Walter Steinmeier. Scholz har tidligere sagt at Erdogans anklager om at Israel er fascistisk er «absurde».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

SpaceX tester romfartøyet Starship

Det amerikanske selskapet SpaceX har fått grønt lys til å gjøre en ny, ubemannet test av sitt Starship-fartøy. Det er utviklet for lange romferder, og testen utføres uten at det befinner seg noen om bord. Den første prøveturen endte med eksplosjon. Grunnleggeren av SpaceX er Elon Musk, som også er mannen bak Tesla.

NM kortbane i svømming

I dag svømmes det videre på den andre dagen av NM kortbane i Bergen. Det skal blant annet være finaler i 4 x 50 m medley for menn, 800 m fri for kvinner, 400 m fri for menn og 50 m bryst for kvinner. Mesterskapet varer til søndag.

EM-kvalifisering for herrer

EM-kvalifiseringen i fotball for herrer fortsetter. I gruppe C møtes England og Malta, mens Italia spiller mot Nord-Makedonia. Øvrige kamper som spiller fredag er Kasakhstan – San Marino, Finland – Nord-Irland og Danmark – Slovenia.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse