Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 november 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Abir Sultan / AP / NTB
Foto: Abir Sultan / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Netanyahu: Ikke lyktes i å minimere tallet på sivile ofre

I et TV-intervju vedgår statsminister Benjamin Netanyahu at Israel ikke har lyktes i å minimere tallet å sivile ofre i kampen mot Hamas på Gazastripen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Alle sivile dødsfall er en tragedie. Og vi skulle ikke ha hatt noen, for vi gjør alt vi kan for å få sivile i sikkerhet, mens Hamas gjør at de kan for å sette dem i fare, statsministeren i CBS-intervjuet.

Drapsdømt mann henrettet i Texas

I Texas er en 53 år gammel mann henrettet med giftsprøyte. Han var dømt for å ha bortført og kvalt ei jente på fem år for nesten 22 år siden.

Ifølge påtalemyndigheten ble jenta lokket ut av en butikk i El Paso 18. november 2001, før gjerningsmannen, David Renteria, skal ha kvalt henne med en plastpose og satt fyr på liket. Levningene ble funnet 2,5 mil unna dager etter. 53-åringen ble erklært død i natt norsk tid i et fengsel i Huntsville.

Mann siktet for uaktsomt drap på jødisk demonstrant

En 50 år gammel mann er siktet for vold og uaktsomt drap etter at en jødisk mann døde etter en demonstrasjon i byen Thousand Oaks i California.

Ifølge påtalemyndigheten i Ventura fylke påførte den siktede offeret, 69-årige Paul Kessler, grov kroppsskade i en konfrontasjon da det ble holdt en pro-israelsk og en pro-palestinsk demonstrasjon samtidig. Dette skjedde 5. november i Thousand Oaks, som er en forstad til Los Angeles. Kessler døde dagen etter.

Mann kritisk skadd i fallulykke i Bergen

En mann i 50-årene er kritisk skadd etter en fallulykke på et hotell i Bergen. Politiet mener det framstår som en ulykke.

Politiet opplyser at de ved 3-tiden fikk melding om en mulig fallulykke i trappegang på et hotell i Bergen sentrum. Politiet opplyser at det framstår som en ulykke og at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt.

Annonse
Annonse

Norsk film om Gaza vant internasjonal pris

Den norske filmen Life is beautiful – med handling fra Gaza – vant prisen for beste regi på den internasjonale dokumentarfilmfestival IDFA.

Det er den palestinske filmregissøren Mohamed Jabaly som står bak filmen. Jabaly har blant annet regissert den prisvinnende dokumentarfilmen «Ambulance» om Gaza-krigen i 2014.

Djokovic fikk semifinale-hjelp i ATP-sluttspillet

Verdensener Novak Djokovic fikk den hjelpen han trengte for å ta seg til semifinalen i ATP-sluttspillet. Serberen var avhengig av at italienske Jannik Sinner vant sin kamp mot danske Holger Rune, noe italieneren gjorde.

Sinner, som dermed vant samtlige tre kamper i gruppespillet, tar seg videre som gruppevinner – mens Djokovic tar seg videre som gruppetoer. For Holger Rune og polske Hubert Hurkacz er turneringen over.

Argentina tapte i VM-kvalifiseringen

Argentina hadde vunnet samtlige av de fire første kampene i VM-kvalifiseringen, men hjemme mot Uruguay ble seiersrekken brutt.

Uruguay vant 2-0 etter scoringer av Ronald Araújo og Darwin Núñez og påførte Argentina det første tapet siden 1-2-tapet mot Saudi-Arabia i Qatar-VM i fjor.

Følelsesladd Diaz avgjorde med faren på tribunen

Brasil ledet store deler av kampen mot Colombia, men i løpet av fire minutter i annen omgang scoret Luis Diaz to mål og sørget for 2-1-seier. På tribunen gråt den nylig løslatte faren til Diaz, som nylig ble løslatt etter 12 dagers fangenskap hos en colombiansk geriljagruppe.

TV-bildene viser at faren brast i gråt etter sønnens andre scoring, og ble omfavnet av sine nærmeste på tribunen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse