Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
01 desember 2023 09:48
Del på Facebook
En spent og forventningsfull leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, i Vågen, Kristiansund noen dager før Julemarkedet i Vågen 2023 åpnes. Foto: KSU.NO
En spent og forventningsfull leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, i Vågen, Kristiansund noen dager før Julemarkedet i Vågen 2023 åpnes. Foto: KSU.NO

Dugnadsgruppa Ramsailt og Britt D'Angelo og arrangementspartner Nordmørsmusea er i ferd med å gjøre siste finpuss på arrangementsforberedelser før de åpner dørene til Julemarked i Vågen 2023. Man håper selvfølgelig på å gjenskape suksessen fra i fjor hvor det ble virkelig godt besøk og slo alle tidligere rekorder.

Vågen i Kristiansund forvandles til et julemarked med levende kulturhistorie

Søndag den 03. desember 2023 fra klokken 14:00-19:00, forvandles Vågen i Kristiansund til et tradisjonelt julemarked med masse aktiviteter og tilbud. Sammen med Nordmørsmusea sørger arrangørene for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Annonse
Annonse

– I tillegg vi det være både store og små nisser, juletregange med julesanger, kjente og kjære figurer fra Snømannland og andre kulturelle underholdningsinnslag.

Kulturfabrikken og Operaen i Kristiansund er fantastiske medhjelpere på denne delen, sier Britt D'Angelo.

To gratisforestillinger med Snømannland

Kulturfabrikken stiller med åpen kafé, familievennlige aktiviteter og ikke minst to gratis familieforestillinger av forestillingen Snømannland. Kranaskjæret har julebuffe inne og fyrer opp bålpanna med grilling utendørs.

Billetter til forestillingene med Snømannland får man på Julemarkedet.

Nordmørsmusea med åpen kafe og diverse aktiviteter

Nordmørsmusea har åpen kafé med blant annet julegrøt i Handelshuset Patrick Volkmar og viser tinnstøping utenfor kafeen.

Det er også åpen smie i Mellemværftet.

Frivillig dugnadsarbeid

– Den økte deltakelsen og oppslutningen for årets Jul i Vågen, ville vært umulig uten den enorme dugnadsinnsatsen som legges ned av mange. Arrangementet ville ikke vært mulig uten denne hjelpen, sier Britt Britt D'Angelo.

Annonse
Annonse

Det er også mange tunge tak når riggingen starter i dag fredag. Telt skal rigges og det skal rigges med strøm og lys til bodene. Britt sier videre at alle som ønsker å bidra til dette er selvfølgelig hjertelig velkommen.

Tusenvis av besøkende i fjor

Etter fjorårets arrangement sa en svært fornøyd leder av Ramsailt, Britt D'Angelo, følgende:
«Sammen med den historiske rammen ble det akkurat det gammeldagse markedet vi ønsket å realisere. Det var helt overveldende besøk og langt mere enn noen av oss kunne ha drømt om. Hele Vågen var stappende full av store og små i julestemning, og alle virket godt fornøyde med både marked og underholdning. Noen har estimert at det kunne være så mye som mellom 3-4 tusen besøkende men et tall som ikke er helt enkelt å verifisere»

Rekordstort antall boder og markedsplass i 2023

I fjor var det omtrent 70 salgsboder/markedsplasser på julemarkedet og i år er det påmeldt over 80.

Som i fjor finner vi tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m. Et bredt utvalg hvor alle skulle kunne finne noe av interesse.

Salgsbodene vil alle være utendørs, men under tak og Kristiansund parkering har stilt hele parkeringsplassen på Gassverktomta ved Kulturfabrikken til rådighet.

Velkommen til Jul i Vågen 2023

Britt D'Angelo ønsker alle hjertelig velkommen til årets Jul i Vågen og håper årets utgave er med på å befeste dette arrangementet som en årlig fast førjulstradisjon.

Video fra Jul i Vågen 2022

Heine Schjølberg i Studio400, var tilstede med videokamera i 2022 og redigerte en kort film, se under. Her ser vi ulike aktiviteter og folk som koser seg under markedet i den tradisjonelle, historiske og fantastiske rammen som Vågen i Kristiansund utgjør for dette arrangementet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse