Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
01 desember 2023 09:48
Del på Facebook
En spent og forventningsfull leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, i Vågen, Kristiansund noen dager før Julemarkedet i Vågen 2023 åpnes. Foto: KSU.NO
En spent og forventningsfull leder i dugnadsgruppa Ramsailt, Britt D'Angelo, i Vågen, Kristiansund noen dager før Julemarkedet i Vågen 2023 åpnes. Foto: KSU.NO

Dugnadsgruppa Ramsailt og Britt D'Angelo og arrangementspartner Nordmørsmusea er i ferd med å gjøre siste finpuss på arrangementsforberedelser før de åpner dørene til Julemarked i Vågen 2023. Man håper selvfølgelig på å gjenskape suksessen fra i fjor hvor det ble virkelig godt besøk og slo alle tidligere rekorder.

Vågen i Kristiansund forvandles til et julemarked med levende kulturhistorie

Søndag den 03. desember 2023 fra klokken 14:00-19:00, forvandles Vågen i Kristiansund til et tradisjonelt julemarked med masse aktiviteter og tilbud. Sammen med Nordmørsmusea sørger arrangørene for å presentere og synliggjøre levende kulturhistorie i hele området fra Kulturfabrikken og ned til Kaffebrenneriet Patrick Volckmar.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– I tillegg vi det være både store og små nisser, juletregange med julesanger, kjente og kjære figurer fra Snømannland og andre kulturelle underholdningsinnslag.

Kulturfabrikken og Operaen i Kristiansund er fantastiske medhjelpere på denne delen, sier Britt D'Angelo.

To gratisforestillinger med Snømannland

Kulturfabrikken stiller med åpen kafé, familievennlige aktiviteter og ikke minst to gratis familieforestillinger av forestillingen Snømannland. Kranaskjæret har julebuffe inne og fyrer opp bålpanna med grilling utendørs.

Billetter til forestillingene med Snømannland får man på Julemarkedet.

Nordmørsmusea med åpen kafe og diverse aktiviteter

Nordmørsmusea har åpen kafé med blant annet julegrøt i Handelshuset Patrick Volkmar og viser tinnstøping utenfor kafeen.

Det er også åpen smie i Mellemværftet.

Frivillig dugnadsarbeid

– Den økte deltakelsen og oppslutningen for årets Jul i Vågen, ville vært umulig uten den enorme dugnadsinnsatsen som legges ned av mange. Arrangementet ville ikke vært mulig uten denne hjelpen, sier Britt Britt D'Angelo.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det er også mange tunge tak når riggingen starter i dag fredag. Telt skal rigges og det skal rigges med strøm og lys til bodene. Britt sier videre at alle som ønsker å bidra til dette er selvfølgelig hjertelig velkommen.

Tusenvis av besøkende i fjor

Etter fjorårets arrangement sa en svært fornøyd leder av Ramsailt, Britt D'Angelo, følgende:
«Sammen med den historiske rammen ble det akkurat det gammeldagse markedet vi ønsket å realisere. Det var helt overveldende besøk og langt mere enn noen av oss kunne ha drømt om. Hele Vågen var stappende full av store og små i julestemning, og alle virket godt fornøyde med både marked og underholdning. Noen har estimert at det kunne være så mye som mellom 3-4 tusen besøkende men et tall som ikke er helt enkelt å verifisere»

Rekordstort antall boder og markedsplass i 2023

I fjor var det omtrent 70 salgsboder/markedsplasser på julemarkedet og i år er det påmeldt over 80.

Som i fjor finner vi tilbydere innen håndarbeid, kunst, tradisjonelt håndtverk, lokalmat m.m. Et bredt utvalg hvor alle skulle kunne finne noe av interesse.

Salgsbodene vil alle være utendørs, men under tak og Kristiansund parkering har stilt hele parkeringsplassen på Gassverktomta ved Kulturfabrikken til rådighet.

Velkommen til Jul i Vågen 2023

Britt D'Angelo ønsker alle hjertelig velkommen til årets Jul i Vågen og håper årets utgave er med på å befeste dette arrangementet som en årlig fast førjulstradisjon.

Video fra Jul i Vågen 2022

Heine Schjølberg i Studio400, var tilstede med videokamera i 2022 og redigerte en kort film, se under. Her ser vi ulike aktiviteter og folk som koser seg under markedet i den tradisjonelle, historiske og fantastiske rammen som Vågen i Kristiansund utgjør for dette arrangementet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 22 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er fullstendig klar over dagens tall, også for FV661. For å sikre grunnlag for arbeidet har eg løpande konsultering hos ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har ikke gjort noe regnestykke. Jeg har kun sitert SVV sine utsagn fra side 78/79: https://www.vegvesen.no/contentassets/bd2893c57ec24684b00e5c346f507166/planbeskrivelse_vedtatt.pdfSVV sier: «Etter at ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse