Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Peter Dejong / AP /NTB
Foto: Peter Dejong / AP /NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Utkast til klimaavtale uten ordet «utfasing» om fossilt brensel

Det var Norge som spilte inn formuleringen om overgang vekk fra fossile brensler til utkastet til en klimaavtale, ifølge utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Utkastet, som ble lagt fram i natt norsk tid, omtaler ikke ordet utfasing. Men overfor NRK uttrykker Norges utenriksminister at han er fornøyd.

Annonse
Annonse

– Nå skapes historie. «Transitioning away from fossil fuels» – ligger an til å bli vedtatt i dag! Det var vi som spilte inn denne formuleringen etter at det ble klart at «phase-out» ikke kunne få flertall. Aldri har verden vært tydeligere på hva hovedproblemet er, sier han.

Biden lover å ikke svikte Ukraina

– Jeg vil ikke gå fra Ukraina, sa USAs president Joe Biden etter et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. De to holdt en pressekonferanse i natt norsk tid.

Biden sier at Russlands president Vladimir Putin satser på at USA skal svikte når det gjelder å sørge for videre militærstøtte til Ukraina. Det skjer mens han kjemper mot republikanere som er stadig mer lunkne til å gi ytterligere store summer til det krigsherjede landet.

Nordmann drept i krigen i Ukraina

En mann i 20-årene fra Ibestad i Troms er drept i krigen i Ukraina. Det bekrefter kommunens ordfører Jim Kristiansen til avisen iHarstad.

Ordføreren opplyser at han ble informert om hendelsen av kommunedirektøren i går ettermiddag. Han sier han ikke vet detaljer rundt dødsfallet.

Annonse
Annonse

Ordfører: 34 personer skadd av rakettrester

34 personer er skadd av rester fra russiske raketter som er skutt ned over Kyiv, ifølge byens ordfører. I tillegg har et barnesykehus fått skader.

Dette har ifølge ordfører Vitalij Klitsjko skjedd i Dniprovskyj-området. Ordføreren opplyser dette på meldingstjenesten Telegram i natt. Tidligere på natten meldte vitner om flyalarmer og lyden av eksplosjoner.

Argentina devaluerer pesoen

I et forsøk på å gjøre noe landets økonomiske krise har Argentinas ferske finansminister kunngjort at pesoen devalueres med over 50 prosent mot dollaren. Luis Caputo, som også var finansminister for seks år siden, tiltrådte posten søndag, som en del av høyrepopulisten Javier Milei regjering.

– Den offisielle vekslingskursen settes til 800 pesos mot 1 dollar, opp fra 391 pesos, sa Caputo i natt norsk tid.

Brann i flermannsbolig i Sandefjord

I natt brant det i en flermannsbolig i Sandefjord. Ifølge politiet brant det i en leilighet i første etasje i bygget, og det var meldt om røykutvikling i etasjen over.

Ifølge politiet bor det tre personer i leiligheten det begynte å brenne – alle disse er gjort rede for. I tillegg er det en leilighet som er ubebodd. Nødetatene rykket ut til brannen ved 4-tiden.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse