Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 desember 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Terje Bendiksby NTB.
Foto: Terje Bendiksby NTB.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 24. desember.

Norsk skip unngikk angrep

Et norsk tankskip unngikk så vidt å bli truffet i et droneangrep i Rødehavet i går kveld. Det opplyste det amerikanske militærets regionale kommando (Centcom) i natt norsk tid.

Annonse
Annonse

– M/V Blaamanen, en kjemikalie-/oljetanker som seiler under norsk flagg, er norskeid og norsk-operert, unngikk så vidt å bli truffet av en Houthi-drone. Det ble ikke meldt om skader på personer eller materielle ødeleggelser, uttaler Centcom.

Centcom fikk også melding om droneangrep mot en oljetanker med eiere i gabon og som seiler under indisk flagg. Dette skipet ble truffet, men ingen ble rammet om bord. Det amerikanske marinefartøyet USS Laboon plukket opp nødsignaler fra de to tankskipene. USS Laboon kom selv under angrep av fire droner, men alle ble skutt ned.

Tre til sykehus etter trafikkulykke i Innlandet

Tre personer er sendt til Hamar sykehus etter en kollisjon på riksvei 25 ved Ridabu sent lørdag kveld. Skadeomfanget er ikke avklart.

Det var til sammen tre personer i de to kjøretøyene og alle er kjørt Hamar sykehus for videre behandling. Den ene bilen har ikke overholdt vikeplikten og dermed kollidert med den andre.

Føreren av denne bilen, en kvinne i 50-årene, mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og har fått førerkortet beslaglagt.

Én person kjørt til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand

En person er kjørt til akuttmottaket etter en voldshendelse i Tollbodgata i Kristiansand i natt. Politiet rykket ut til hendelsen rett etter klokken 1 natt til julaften.

To personer skal ha blitt utsatt for vold av flere andre personer, og fikk behandling av ambulansepersonell på stedet. En av disse er kjørt til sykehus for videre sjekk og behandling. Skadeomfanget er ikke kjent.

Totalt er fem personer pågrepet og kjørt til arresten etter mistanke om at de har stått bak voldsutøvelsen.

Annonse
Annonse

Mange døde i bussulykke

Minst 19 personer, blant dem ti barn, døde da en overfylt buss veltet på en bro nord for Nicaraguas hovedstad. De ti barna var i alderen 4–16 år, opplyser myndighetene i det mellomamerikanske landet. Rundt 40 passasjerer ble skadd i ulykken. Det var rundt 70 personer på den overfylte bussen.

Ulykken skjedde da bussjåføren angivelig mistet kontroll over kjøretøyet på en bro. Bussen veltet. Ifølge myndighetene hadde bussen for høy fart. Sjåføren forsøkte å stikke av fra ulykkesstedet, men ble pågrepet av politiet.

Hetebølge i Australia

Store deler av Australia er rammet av hetebølge. Mange steder i landets største delstat Western Australia er nå skog- og krattbrannfaren stor, advarer myndighetene.

Landets meteorologiske institutt sendte har sendt ut hetebølgevarsel både for denne delstaten og nabodelstaten Northern Territory. I noen regioner kan temperaturene nå rundt 45 grader i dag.

Det er værfenomenet El Niño som tilskrives skylden for hetebølgen. El Niño er et værfenomen som oppstår med jevne mellomrom i Stillehavet og påvirker værsystemer langt unna.

Nok en seier til Minnesota Wild

Minnesota Wild slo Boston Bruins 3–2 i en NHL-kamp i ishockey i natt norsk tid.

Nordmannen Mats Zuccarello er fortsatt skadd. Det er tidligere opplyst at han neppe er tilbake etter skade før i romjulen.

Neste kamp for Minnesota Wild blir mot Detroit Red Wings 27. desember.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse