Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 desember 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Dave Hunt / AAP Image / AP / NTB
Foto: Dave Hunt / AAP Image / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Mye fyll og vold landet rundt

Politi over hele Norge har gjennom natten måtte hanskes med nordmenn som har fått for mye alkohol eller utagert mot andre gjester på de ulike utestedene.

Annonse
Annonse

En gjennomgang NTB har gjort av politiets meldinger på X, tidligere Twitter fra klokken 23 andre juledag til klokken 4.30 onsdag morgen viser at minst 29 personer har blitt bortvist fra de ulike politidistriktene.

I tillegg er det en rekke personer som har havnet i arresten etter å ha utøvd vold.

Seks drept på Vestbredden

Seks personer ble drept og flere såret i et israelsk luftangrep mot en flyktningleir nord på Vestbredden i natt, ifølge opplysninger fra palestinske helsemyndigheter. Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa skjedde det i flyktningleiren Nur Sham, nær byen Tulkarem.

Det israelske forsvaret (IDF) hadde tidlig på morgenen ikke svart på nyhetsbyrået AFPs henvendelser om å kommentere aksjonen.

Åtte døde i australsk uvær

Åtte personer er døde og en savnet i Australia etter at kraftig uvær hamret løs på landets østkyst gjennom julehelgen. 90.000 husstander i Queensland var i dag morges fortsatt uten strøm.

Uværet rammet delstatene Victoria, New South Wales og Queensland 25. og 26. desember med store haglkuler, styrtregn, lyn og torden. Kraftig vind røsket løs hustak og veltet trær.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nytt rekordår for norsk sjømat

Norsk sjømat sørget for mer enn 170 milliarder kroner i eksportinntekter i 2023. Det er 20 milliarder mer enn rekordåret 2022.

– Vår eksport går til mange land. Vi har et bredt spekter med sjømat fra sild til kongekrabbe, og vi makter å tilpasse oss kundenes behov, sier administrerende direktør Christian Chramer i Norges sjømatråd til Klassekampen.

USA og Israel diskuterer Gazas framtid

Et Gaza etter krigen var samtaletema i et møte mellom Det hvite hus' nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og Israels minister for strategiske saker, Ron Dermer.

De to diskuterte planlegging av dagen etter at krigen mellom Israel og Hamas avsluttes, blant annet styreform og sikkerhet på Gazastripen. De snakket også om arbeidet med å hente ut de gjenværende gislene fra Gazastripen, samt overgang til en ny fase i krigen der fokus skal være på viktige Hamas-mål.

USA dypt bekymret over økt urananriking

USA er dypt bekymret etter en rapport fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om økt produksjon av høyanriket uran i Iran.

– Irans atomeskalering er av enda større bekymring i en tid der Iran-støttede stedfortredere fortsetter med farlige og destabiliserende aktiviteter i regionen, blant annet det nylige dødelige droneangrepet og andre angrepsforsøk i Irak og Syria, og Houthi-angrep mot sivile handelsfartøy i Rødehavet, uttaler Det hvite hus' nasjonale sikkerhetsråd.

Uttalelsen kom etter at IAEA i går meldte at Iran de siste ukene på nytt har trappet opp produksjonen av høyanriket uran.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse