Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 januar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 25. januar.

Ny rentebeslutning

Årets første rentebeslutning fra Norges Bank kommer klokka 10. Rentetoppen er trolig nådd, men det er for tidlig for banken å sette ned renta allerede denne uka, mener flere økonomer. Den siste renteøkningen på 0,25 prosentpoeng til 4,5 prosent i desember har ennå ikke fått full effekt i økonomien. Bankene har seks ukers varslingsfrist.

Annonse
Annonse

Barnevernsreform under lupen

På den nasjonale barnevernskonferansen i Oslo skal reformen evalueres. Både barne- og familieminister Kjersti Toppe (Ap), styreleder Gunn Marit Helgesen i KS og direktør Hege Nilssen i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet kommer. Konferansen arrangeres av Bufdir og KS.

Henrettelse med nitrogen i USA

Den dødsdømte fangen Kenneth Eugene Smith skal etter planen henrettes ved inhalasjon av nitrogengass i USA. Det er første gang denne metoden forsøkes i USA, og det er rettet skarp kritikk mot henrettelsen.

Annonse
Annonse

Kongelig bokmesseåpning i Kairo

Kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) reiser til Kairo på den internasjonale bokmessa. Den litteraturkyndige kronprinsessen skal åpne den norske paviljongen på bokmessa.

Biokjemiker med foryngelsesbok

Biokjemiker Hanne S. Finstad har testet ut den nyeste forskningen på aldring på seg selv. Tester viser at kroppen hennes ble fem år yngre. Det handler om å spise mindre og sunnere, om å trene, sove godt og lenge, drive yoga, og ikke røyke og drikke, ifølge Dagbladets anmeldelse. I tillegg anbefaler hun visse medikamenter som skal hemme aldring, blant annet diabetesmedisinen metformin og D-vitamin.

Brann møter Slavia Praha

I mesterligaens gruppe B møter Brann tsjekkiske Slavia Praha på Fortuna Arena i Praha klokka 18.45. Brann sikrer avansement dersom de vinner. Brann vant nemlig hjemmekampen mot Slavia med 1–0 i november. Seier gir dem plass i kvartfinalen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse