Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
13 februar 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 13. februar.

Statsbesøk fra Tanzania

Tanzanias president Samia Suluhu Hassan kommet til Norge for å markere 60-årsjubileet for de diplomatiske forbindelsene mellom landene.

Annonse
Annonse

Dette er det første tanzanianske statsbesøket til Norge siden 1976. Presidenten vil blant annet besøke Stortinget og delta på en gallamiddag på slottet.

Tanzania er i dag en av Afrikas raskest voksende økonomier, og norsk teknologi og kompetanse er etterspurt. Norge og Tanzania har i dag et bredt og gjensidig samarbeid om forskning, næringsliv og politisk dialog.

Britisk tankesmie med forsvarsrapport

Den britiske tankesmia International Institute for Strategic Studies (IISS) offentliggjør sin rapport «The Military Balance 2024».

Rapporten har blitt publisert siden 1959. 2024-utgaven gir en vurdering - basert på åpne kilder - av de væpnede styrkene og utstyrsbeholdningen til over 170 land, med tilhørende forsvarsøkonomiske data.

Rapporten er et viktig referanseverktøy for forsvarseksperter.

Bønder varsler protester i Spania

Det er ventet nye protester fra spanske bønder i løpet av dagen.

Annonse
Annonse

Bøndene demonstrerer mot at økte kostnader ikke blir kompensert gjennom EUs landbruksordninger, tiltakende skjemavelde og omfattende import av billig frukt og grønt fra sørlige EU-land og land utenfor unionen, blant annet Ukraina.

Norsk duell når mesterligaen er tilbake

De første kampene i sluttspillet i fotballens mesterliga går av stabelen, når de første åttendedelsfinalene skal spilles.

Erling Braut Haaland, Oscar Bobb og deres Manchester City reiser til Danmark hvor de møter Birger Meling, Mohamed Elyounoussi og FC København, mens tyske RB Leipzig får besøk av Real Madrid.

Begge kampene har avspark klokken 21.

Kan skiskytterkvinnene reise seg?

VM i skiskyting fortsetter, når kvinnene skal gå normaldistansen i Nove Mesto.

De norske kvinnene har startet VM i Nove Mesto svakt, og Juni Arnekleivs 14.-plass fra sprinten er beste individuelle resultat så langt. Karoline Knotten er ikke friskmeldt til rennet, etter å ha vært rammet av omgangssyke.

Det betyr at de norske deltakerne i øvelsen blir Ingrid Landmark Tandrevold, Ida Lien, Juni Arnekleiv og Marit Ishol Skogan, opplyser Norges Skiskytterforbund.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse