Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Libkos / AP / NTB
Foto: Libkos / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 17. februar.

Ukraina har trukket seg ut av Avdijivka

Ukraina har trukket sine styrker ut av Avdijivka for å unngå at de blir omringet, sier forsvarssjef Oleksandr Syrskyj. Byen har vært under hardt russisk press.

Annonse
Annonse

Syrskyj skriver på Facebook at styrkene flytter på seg for å forsvare langs mer gunstige posisjoner, og at de vil ta grep for å stabilisere situasjonen og beholde stillingene sine. Avdijivkas fall til russerne er den største endringen i krigens fronter siden russiske styrker tok Bakhmut i mai 2023. Ukraina sa så sent som fredag at det ble sendt forsterkninger til byen.

Trump hardt ut mot dommeren og aktor etter bedrageridom

Donald Trump langer ut mot både dommeren og aktor etter bedrageridommen der han ble dømt til å betale en bot på rundt 3,7 milliarder kroner. Trump kaller dommen komplett latterlig på sin egen Truth Social-plattform, der han omtaler dommer Arthur Engoron som skurk og anklager aktor i saken for å være korrupt.

– Denne «avgjørelsen» er en fullstendig og total farse. Vi kan ikke la denne uretten stå, skriver Trump. Han anklager president Joe Biden for å drive fram saken og bruke rettsvesenet til å angripe «en politisk motstander som leder med mye på meningsmålingene». Anklagen mot Trump og to av sønnene hans er at de har lurt til seg bedre betingelser hos banker og forsikringsselskaper ved å blåse opp verdiene i selskapet.

Minst 100 meldes pågrepet i Navalnyj-demonstrasjoner i Russland

Mer enn 100 personer er pågrepet rundt om i Russland i forbindelse med minnedemonstrasjoner til ære for opposisjonsleder Aleksej Navalnyj, ifølge OVD-Info.

Den uavhengige gruppa overvåker pågripelser av opposisjonelle i Russland, skriver at flere av pågripelsene ble gjort da folk la ned blomster ved minnesmerker over folk som ble forfulgt i sovjettiden. Navalnyj er beskrevet som Russlands president Vladimir Putins argeste kritiker. Ifølge russiske fengselsmyndigheter døde han brått etter en spasertur fredag.

Annonse
Annonse

Familien til Beach Boys-grunnlegger Brian Wilson ønsker vergemål

Familien til The Beach Boys-grunnlegger Brian Wilson (81) ber en domstol om å sette ham under vergemål. Wilson har en nevrokognitiv lidelse og trenger hjelp i det daglige, ifølge familien.

Wilsons kone Melinda gikk bort sent i januar, og familien har følgelig spurt en domstol i Los Angeles om å oppnevne Wilsons managere LeeAnn Hard og Jean Sievers som verger. Wilson er en av rockens store legender, og regnes for å nesten egenhendig stå bak California-sounden som Beach Boys skapte på 1960-tallet

Stor diesellekkasje på Slemmestad i Asker

Opp mot 5000 liter diesel har rent ut i snøen og grunnen etter en diesellekkasje i Slemmestadveien i Asker fredag kveld. Lekkasjen ble stoppet natt til lørdag.

– Det er et dieselrør som har sprukket, og det har rent ut mye diesel. Vi er der med to biler for å begrense skadene, opplyser vaktkommandør Rune Elstad ved Oslo 110-sentral. På grunn av store mengder med vann og snø på stedet er det ifølge politiet vanskelig å fastslå konkret omfang av lekkasjen.

Bil havnet på taket i Oslo – bilfører stakk av

En bil havnet på taket på E6 ved Klemetsrud i Oslo natt til lørdag. Da nødetatene kom fram hadde bilføreren forlatt stedet. Bilen kolliderte med autovernet og deretter havnet på taket utenfor veibanen på E6 inngående ved Klemetsrud sør i Oslo.

Politiet opplyser at spor på stedet tyder på at bilføreren har gått fra bilen og opp på E6. De har ennå ikke lyktes å komme i kontakt med vedkommende. Bilen ble liggende på taket nede i skråningen utenfor kjørebanen. E6 ved ulykkesstedet var stengt i høyre kjørefelt mens opprydningsarbeidet pågikk.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse