Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 februar 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 17. februar.

Navalnyjs advokat til fengselet

Ivan Zjdanov sier klienten hans, Aleksej Navalnyj, «høyst sannsynlig» ble drept. I dag tidlig skal advokaten etter planen til fengselet, sier Navalnyjs talskvinne Kira Jarmysj. Den russiske opposisjonspolitikerens team holdt i går en nettsending der de kommenterte det plutselige dødsfallet. De fleste holder Russland ansvarlige for det, men dødsårsaken er ikke kjent. Ifølge fengselsmyndighetene døde han «etter en spasertur».

Annonse
Annonse

Valgkampen starter i Russland

I dag er den formelle startdatoen for presidentvalgkampen i Russland. Ingen tror at Vladimir Putin utfordres i det kommende presidentvalget i Russland. Men over hele landet står folk i kø for å støtte liberale Boris Nadezjdin som presidentkandidat til valget 17. mars.

Støre til sikkerhetskonferansen i München

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar på den årlige sikkerhetskonferansen i München. Med seg har han utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp). Også Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal delta på konferansen, som regnes for å være blant verdens viktigste sikkerhetspolitiske møteplasser. Aldri før i konferansene 60-årige historie har så mange stats- og regjeringssjefer og diplomater vært samlet. En stadig mer urolig og uforutsigbar verdenssituasjon danner et dystert bakteppe for årets konferanse.

Annonse
Annonse

Vinterferie-sol – men skredfare

Det er start på vinterferien i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Telemark, Agder, Møre og Romsdal, Trøndelag og i Sogn og Fjordane, som nå tilhører Vestland fylke. Det var vanskelig føre i går, men i dag skal det bli sol og fint vær mange steder i Sør-Norge. Skredfaren lurer enkelte steder. Særlig i Telemark er det ustabile forhold som kan gi store skred. Det er utstedt farevarsel av grad 3 (oransje) i både Nord-Troms, Lyngen og Telemark.

Stafetter i skiskyting-VM

Lørdag er det stafetter i VM i skiskyting i Nove Mesta i Tsjekkia. Kvinnene er først ut, og på Norges lag går Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten, Ida Lien og Juni Arnekleiv. De norske kvinnene kom ikke på pallen i forrige VM-stafett, etter å ha vunnet de tre foregående. De er i beste fall outsidere i dag. Herrelaget består av Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid, og har en andreplass å forsvare fra i fjor, men sikter nok høyere i år.

Fotballen ruller på balløya

Både Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland skal i aksjon i igjen i engelsk eliteserie i fotball lørdag. men det er Kristoffer Ajers Brentford som skal i aksjon først, i tidligkampen hjemme mot Liverpool klokken 13.30. Ødegaard og Arsenal spiller borte mot Burnley og Sander Berge klokken 16, mens Haaland og Oscar Bobbs Manchester City tar imot Chelsea hjemme i senkampen klokken 18.30.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse