Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 25. februar.

Trump-seier i South Carolina

Donald Trump er av amerikanske medier utropt til vinner av Det republikanske partiets nominasjonsvalg i delstaten South Carolina. De endelige opptellingsresultatene er ennå ikke klare, men en prognose fra Edison Research, basert på at 90 prosent av stemmene er telt opp, gir Trump 60 prosent og Haley 39,3 prosent.

Annonse
Annonse

– Dette er virkelig noe. Dette var litt raskere enn vi hadde sett for oss, og en enda større seier enn vi hadde ventet oss, sa Trump på valgvaken sin. Haley lovet på si valgvake fortsatt kamp. – Tidligere denne uken sa jeg at uansett hva utfallet i South Carolina blir, så skal jeg fortsette. Jeg er en kvinne som holder mine ord. Jeg gir ikke opp denne kampen når et flertall av amerikanerne misliker både Donald Trump og Joe Biden, sa Haley.

Amerikansk-britiske angrep i Jemen

Amerikanske og britiske styrker har gjennomført angrep mot 18 houthi-mål på åtte steder i Jemen. Målene besto av underjordiske våpenlageranlegg, droner, luftforsvarssystemer, radarer og et helikopter, står det i en uttalelse fra Pentagon. Angrepene ble gjennomført etter flere uker med gjentatte houthi-angrep mot sivile handelsfartøy i Rødehavet.

– Vi kommer til å fortsette å gjøre det klart overfor Houthi-militsen at de må påta seg konsekvensene hvis de ikke stanser sine ulovlige angrep som skader økonomien i Midtøsten, forårsaker miljøødeleggelser, og påvirker levering av humanitær hjelp til Jemen og andre land, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin.

«Oppenheimer»-dominans

Filmen «Oppenheimer» fikk i natt prisen for beste skuespillerensemble på Screen Actors Guild-utdelingen i Los Angeles. Dette er den gjeveste SAG-prisen. Filmen slo dermed «Barbie», som var nominert i samme kategori. Cillian Murphy fikk prisen for beste mannlige hovedrolle i «Oppenheimer», mens Robert Downey Jr. fikk prisen for beste mannlige birolle i samme film.

«Oppenheimer» var også nominert for beste kvinnelige hovedrolle, men måtte der gi tapt for Lily Gladstones innsats i regissør Martin Scorseses «Killers of the Flower Moon». TV-komedieserien «The Bear» fikk tre priser. Dramaserien «Succession», der svenske Alexander Skarsgård er med, fikk også en pris. SAG-prisene pleier å gi en viktig pekepinn om hvilke amerikanske filmer som får flest Oscar-priser.

Annonse
Annonse

Tenåringsgutt fraranet genser i Larvik

En gutt i tenårene ble ranet i Larvik natt til søndag. Den jevnaldrende raneren tok genseren gutten hadde på seg. Politiet fikk melding om ugjerningen 20 minutter etter midnatt. Ranet skjedde i Larvik sentrum i nærheten av kjøpesenteret.

– Det ble ikke truet med våpen, det gikk i verbale trusler, forteller operasjonsleder Tommy Bjerkholt Eriksen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han opplyser at politiet mener de vet hvem som sto bak ranet.

Jente alvorlig skadd i gasseksplosjon i Øvre Telemark

Et jente i ettårsalderen er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo etter at hun ble alvorlig skadd i en gasseksplosjon på en adresse i Kviteseid i Øvre Telemark. Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 20.35 lørdag kveld.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med frakobling av en mindre gassflaske med gassbluss til matlaging, ifølge Sørøst politidistrikt. – Barnet kom krabbende på gulvet akkurat idet en av de voksne skulle koble fra gassbeholderen, opplyser politiet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøI ein uttale til mellom anna E39 Ålesund til Molde, eller omvendt, uttaler Transportforvaltning Midt i SVV (05.03.24) mellom anna, ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøEg har vist til forpliktende mål i klimapolitikken. Med gjeldande tiltak er vi langt frå å oppnå dette målet.Så har ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrDet kloden ikke tåler, er enormt kraftkrevende ferger. Når Møreaksen avløser 3 fergesamband, blir enorme mengder elektrisitet frigitt, langt mer ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøDet akkurat det eg sa, der må vere likhet mellom Loke og Tor. Også reduksjon av farta gjennom Tautratunellen frå ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrHurtige trafikkreduksjoner oppnås ved å redusere fartsgrensene i dag på allerede sterkt trafikkerte veier, slik som rundt Ålesund. Uten utviding ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDette vil ramme alle, også der framskrivingane av trafikk er 50+. Naudsynt trafikkauke til å betale tilbake bompengefinansieringa. Sjøl om SVV ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse