Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, søndag 25. februar.

Valg i Belarus

Fire partier stiller med kandidater i søndagens valg på ny nasjonalforsamling i Belarus: Belaja Rus, Kommunistpartiet, Det liberaldemokratiske partiet og Arbeids- og justispartiet. Alle har til felles at de slutter opp om president Aleksandr Lukasjenkos politiske kurs.

Annonse
Annonse

Lukasjenko har styrt Belarus med hard hånd i nærmere 30 år. Ved siste valg i 2020 fikk han ifølge offisielle resultater over 80 prosent av stemmene, men resultatet blir verken anerkjent av opposisjonen, som ble kneblet før valget, eller vestlige land. Presidentvalget resulterte i omfattende opptøyer, som ble slått hardt ned på av landets sikkerhetsstyrker. Minst 15 mennesker ble ifølge opposisjonen drept, over 35.000 ble fengslet, og hundrevis av uavhengige medier ble stengt.

Dansk Muhammed-tegning på auksjon

Søndag legges en av Kurt Westergaards originale Muhammed-tegninger ut på auksjon. Startbudet ligger på 200.000 euro. Tegningen forestiller profeten med en bombe i turbanen og ble første gang publisert i Jyllands-Posten i 2005. Flere måneder senere utløste tegningene en voldsom reaksjon i den muslimske verden.

Også flere norske aviser trykket Muhammed-tegningene, og saken ble en av de største utenrikspolitiske krisene i både dansk og norsk historie. Blant annet ble begge lands ambassader i Damaskus i Syria stormet og brent ned av rasende folkemengder.

Westergaard døde sommeren 2021, 86 år gammel. I løpet av mars skal flere av den avdøde tegnerens verker auksjoneres bort.

Flåtebesøk i Harstad i forbindelse med Nato-øvelsen Steadfast Defender 24

Det italienske hangarskipet Giuseppe Garibaldi og det amerikanske landgangsfartøyet USS Gunston er på besøk i Harstad. Øvelsesledelsen og skipssjefene viser pressen rundt på det amerikanske skipet i anledning øvelsen «Steadfast Defender 24», den største Nato-øvelsen siden den kalde krigen.

Annonse
Annonse

Rundt 90.000 soldater, sjøfolk, marinesoldater og flygere fra de 31 Nato-landene og Sverige deltar i øvelsen. Det gjør også 50 marinefartøy og over 80 fly. Øvelsen som startet 22. januar, varer helt til 31. mai.

Sentralstyremøte og strategisamling i Arbeiderpartiet

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på sentralstyremøte og strategisamling for Arbeiderpartiet på Sundvolden Hotel søndag.

Sentralstyret i Ap har 21 medlemmer og partiets overordnede nasjonale styre, og det høyeste organet i partiet etter landsmøtet og landsstyret. Oppgaven deres er å sørge for at landsmøtevedtak følges opp.

Ligacupfinalen i England

Klokken 16 møtes Liverpool og Chelsea til ligacupfinale på Wembley i London. Begge lag sliter med en rekke spillere som er ute med skader. For Liverpool er Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Curtis Jones og Diogo Jota er alle utelukket til søndagens finale. Samtidig er det usikkert om Mohamed Salah, Darwin Núñez og Dominik Szoboszlai rekker finalen.

Hos Chelsea er skadeproblemene primært i bakre rekker. Reece James, Benoît Badiashile og Marc Cucurella er alle ute med skade, mens stopperkjempe og superveteran Thiago Silva er usikker. Han sliter med en lårskade.

Liverpool vant ligacupen senest i 2022 og er mestvinnende gjennom tidene med ni titler. Chelsea står med fem titler, hvorav den seneste kom i 2015.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse