Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Vatikanets medier / AP / NTB
Foto: Vatikanets medier / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til langfredag, 29. mars.

Arbeidsulykke på fiskebåt

En mann ble torsdag kveld skadd i en arbeidsulykke på en fiskebåt i Austevoll i Vestland. Han ble fløyet med helikopter til Haukeland universitetssjukehus.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Ulykken har skjedd til sjøs. Vi er på plass i båten for å etterforske saken, siden det er snakk om en arbeidsulykke, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

En til sykehus etter trafikkulykke i Troms

En bil kjørte av veien i Målselv kommune i Troms. Sjåføren ble fraktet til sykehus i luftambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent, men vedkommende er ikke livstruende skadd, opplyser politiet. De sier det ikke var flere personer i bilen.

Fire døde etter å ha falt i sjøen i Spania

Fire personer mistet livet i tre separate hendelser etter å ha falt i sjøen i Spania, meldte nødetatene. Det er farevarsel for vind og regn flere steder. En mindreårig marokkansk gutt og en tysk mann døde nær byen Tarragona på Middelhavskysten. Tyskeren hoppet i sjøen for å forsøke å redde gutten, opplyser Guardia Civil.

På Atlanterhavskysten nord i Spania døde en mann og en kvinne etter å ha falt i havet i to ulike hendelser vest for byen Gijón. Lokale myndigheter sier mannen var britisk statsborger.

Paven vasket og kysset kvinnelige innsattes føtter

I et tradisjonelt påskeritual vasket og kysset pave Frans torsdag føttene til tolv kvinnelige innsatte i et fengsel i utkanten av Roma. Kirkelederen, som har slitt med sykdom den siste tiden og avlyste en preken på palmesøndag, virket frisk og smilte da han besøkte fengselet i forstaden Rebibbia.

Annonse
Annonse

– Vi gjøre alle små feilsteg, store feilsteg. Men Herren venter alltid på oss med åpne armer, og han blir aldri lei av å tilgi, påpekte paven. Fotvaskingen er til minne om at Jesus vasket disiplenes føtter ved den siste nattverden.

Angrep mot infrastruktur ved Dnipro

Russiske styrker har natt til fredag angrepet infrastruktur nær byen Dnipro sentralt i Ukraina, opplyser guvernøren i området. Minst en person ble såret.

– Fiendens hovedmål er folket vårt og steder som er viktige for dem, sier guvernør Serhij Lysak på Telegram. Det kommer ikke fram i Lysaks melding hva slags angrep det var snakk om, men flere som kommenterer på Telegram antyder at det ble brukt raketter og at det er hørt eksplosjoner i området.

Viktige poeng i hjemmeseier for Wild

Minnesota Wild vant 3–1 over San Jose Sharks og sikret seg dermed to viktige poeng i kampen om en sluttspillplass. Før fredagens runde lå Wild ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse