Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
11 april 2024 08:21
Del på Facebook
Færre storfe slaktes på denne tiden av året. Da må andelen fryst kjøttdeig opp, noe som kan føre til brunere farge. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Færre storfe slaktes på denne tiden av året. Da må andelen fryst kjøttdeig opp, noe som kan føre til brunere farge. Foto: Gorm Kallestad / NTB

En periode framover kan kjøttdeigen fra Gilde bli brunere i fargen. Det skyldes at Nortura øker andelen fryst råvare i kjøttdeigen.

– Vi vil i en kort periode med lavere tilgang på ferskt norsk storfekjøtt øke andelen fryst råvare inn i Gilde kjøttdeig, ved behov. Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Nationen.

Tilgangen på ferskt kjøtt skyldes at det slaktes færre dyr på denne tiden av året.

– Det er normalt at det er noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året og at fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt bidrar til å dekke behovet til blant annet kjøttdeigproduksjon, påpeker markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura.

I tillegg til at kjøtt må hentes fram fra fryselageret, er det mye som tyder på at en del en del kjøtt må importeres for å dekke behovet i det norske markedet. Nortura presiserer at importert kjøtt ikke vil bli brukt til varer som er merket med Gilde, som er skal være garantert norsk.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 20 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse