Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
23 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Omstridt britisk Rwanda-lov vedtatt

Etter flere runder fram og tilbake mellom Overhuset og Underhuset ble lovforslaget som åpner for å sende asylsøkere til Rwanda, vedtatt mandag kveld.

Annonse
Annonse

Overhuset nektet lenge å gå med på regjeringens forslag, med mindre de fikk inn flere endringer og sikkerhetstiltak. Saken ble sendt i retur til Underhuset med forslag til endringer fem ganger. Til slutt ga Overhuset etter da statsminister Rishi Sunak sa regjeringen ville tvinge dem til å sitte samlet langt utover natten dersom det måtte til.

– Ikke noe om og men. Disse flyene skal gå til Rwanda, sa Sunak tidligere på dagen og kunngjorde at regjeringen allerede har leid inn fly. Han lover å starte asylflygingene innen ti til tolv uker.

Argentinsk budsjettoverskudd

President Javier Milei kunngjorde mandag at Argentina hadde sitt første kvartal med overskudd på budsjettet på over 15 år. Bare i mars ble det overskudd på rundt 276 milliarder pesos – snaut 3,5 milliarder kroner – sa han i en TV-tale.

Den ultraliberale presidenten, som kom til makten i desember, har gått kraftig til verks for å få landet ut av den økonomiske krisen, kutte budsjettunderskudd og få bukt med den galopperende prisveksten.

– Jeg forstår at situasjonen vi er inne i er krevende, men så er vi også over halvveis allerede, sa presidenten, som kom til makten i desember.

Savnet mann funnet død

En eldre mann som var savnet i Rauma i Møre og Romsdal, ble natt til tirsdag funnet død under en leteaksjon, opplyser politiet.

Mannen ble først meldt savnet av familiemedlemmer klokken 21.50. Da hadde de selv lett etter mannen, uten hell. Han ble funnet klokken 1.53 ved hjelp av en politidrone, sa operasjonsleder Jens Dahl til NTB.

Annonse
Annonse

Det er ingen mistanke om at det har skjedd noe straffbart, og pårørende ble tidlig varslet om funnet.

35 russebusser bortvist i Vestby

– I løpet av natten har vi mottatt telefoner fra et titalls adresser i politidistriktet som klager over støy fra russen, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.

Det er ifølge Walle den sjette natta på rad med mange meldinger i forbindelse med russefeiringen. Han sier henvendelsene stort sett kommer fra Follo. I Vestby har politiet kontrollert og bortvist cirka 35 russebusser fra en næringspark.

– Det var et hundretalls russ som var samlet. Mange av dem hadde kommet fra steder utenfor politidistriktet. Vi har bortvist flere og gitt pålegg om å ikke spille høy musikk, sier Walle, som legger til at russen stort sett har oppført seg fint i møte med politiet.

Minst 45 demonstranter pågrepet ved Yale

De propalestinske demonstrantene ble pågrepet da de mandag stanset trafikken på flere veier rundt ved det private universitetet som er ett av de eldste i USA, skriver universitetsavisen Yale Daily Times.

Det kommer ikke fram hvor mange av de pågrepne som eventuelt er studenter ved Yale.

Også ved New York University på Manhattan førte en tilsvarende protest til pågripelser etter at demonstrantene nektet å følge universitetets pålegg om å fjerne seg.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse