Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 mai 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: AP / NTB
Foto: AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 25. mai.

Fem evakuert etter boligbrann i Bergen

Fem personer ble evakuert etter at det tok fyr i kledningen i inngangspartiet til en bolig i Fana i Bergen natt til lørdag. Politiet fikk melding om brannen klokken 1.46, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Til Bergensavisen sa vaktkommandør Lars Petter Lorvik ved 110-sentralen Vest at de rykket ut med biler fra fire stasjoner, og at brannen raskt ble slått ned.

Alle de fem personene som befant seg i huset, ble gjort rede for, og ingen ble skadet i brannen. Klokken 2.49 meldte politiet at det var kontroll på stedet. Hva som forårsaket brannen, er fortsatt ukjent

Drapstiltale mot Alec Baldwin blir stående

Skuespiller Alec Baldwins begjæring om å frafalle drapstiltalen mot ham ble avvist av retten i New Mexico. Tiltalen blir dermed stående.

Filmstjernen er siktet for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins under innspillingen av filmen «Rust» i 2021. Hutchins døde etter å ha blitt truffet av et skudd fra et våpen Baldwin brukte som rekvisitt i filmen.

Fredag besluttet dommer Mary Marlowe Summer at tiltalen blir stående. Hun lot seg ikke overbevise av forsvarernes påstander om at påtalemyndigheten brøt prosedyrereglene i tiltaleprosessen.

To MC-førere til sykehus etter trafikkulykke

To MC-førere ble natt til lørdag fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på Grindafjordvegen utenfor Haugesund. Begge sjåførene var bevisste da de ble hentet av ambulansen.

Trafikken sto stille på veien som følge av ulykken. Politiet opplyste at en av de mulige årsakene til ulykken var en påkjørsel bakfra. Klokken 3.13 var veibanen ryddet og åpnet for ferdsel.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Brannmann pågrepet etter skogbranner der 137 døde i Chile

Politiet i Chile har pågrepet en brannmann, som er siktet for å starte en skogbrannene som kostet 137 mennesker livet i februar.

– En arrestordre ble i dag utstedt på den personen som startet brannene i regionen Valparaíso i februar, sa politidirektør Eduardo Cerna fredag.

Brannene rundt kystbyene Valaparaíso og Viña del Mar ble omtalt som de verste i landets historie. Tusenvis av hus brant ned, og president Gabriel Boric erklærte unntakstilstand.

Til sammen 137 mennesker mistet livet i de voldsomme brannene.

Redningsmannskaper på plass i Papua Ny-Guinea

De første redningsmannskapene er kommet fram til området i Papua Ny-Guinea der flere hundre fryktes omkommet etter et stort jordskred.

Jordskredet traff landsbyen Kaokalam i provinsen Enga ved 3-tiden natt til fredag. Tidlige meldinger gikk ut på at over 100 trolig mistet livet. Røde Kors anslo senere at så mange som 500 kunne være døde-

Lørdag melder lokale medier at over 300 mennesker og 1100 hus er begravd i jordmassen som utraderte landsbyen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrDøgnåpne veier og fastlandssamband er viktigere for lokalt næringsliv enn rassikring av vinterstengte turistveier. Du bør lese kronikken av Rasmussen ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøFramleis blir det drive veivedlikehold mellom fergeleiene.  Eksempelvis på strekninga E39 Lavik til Festøy, via fergesambandet Anda til Lote.  Du ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er vurdert, og ønskt, men er det konkludert?
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStrekningen Nyhamna-Molde er vurdert som kritisk infrastruktur. Kjerringsundet vil bli en del av dette. Du forutsetter at dette ene og ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøEg forventer meir nøktern framstilling.Kjerringsundet:Med utgangspunkt i KS2 basert på 2021 prisar vil sambandet koste 4,9 mrd Med 20 prosent prisstigning ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Geir Ole SætremyrStaten bidrar med det meste også på Møreaksen. For Kjerringsundet er det i tillegg Aukra kommune som bidrar. Fylkespolitikerne ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse