Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 11. juni.

Sør-Korea skjøt varselskudd mot nord

En gruppe nordkoreanske soldater krenket søndag grensen mot Sør-Korea, og sørkoreanske styrker svarte med å skyte varselskudd, ifølge generalstaben i Seoul. Varselskuddene førte til at de mer enn ti nordkoreanske soldatene trakk seg raskt tilbake til nordsiden av den tungt bevoktede grensen.

Annonse
Annonse

Ifølge den sørkoreanske generalstaben så det ikke ut til at gruppen krysset grensen med vilje. Soldatene, som var utstyrt med hakker og andre verktøy, var i arbeid og hadde trolig forvillet seg over grenselinjen, som ikke er godt synlig i skogsområdet der dette skjedde, uttalte militærledelsen i dag. Nordkoreanske myndigheter har så langt ikke kommentert saken.

Malawi har bedt Norge om hjelp i søket etter savnet fly

Malawis president Lazarus Chakwera varsler leting med uforminsket styrke etter at et fly med landets visepresident ble meldt savnet i går. Han sier at leteområdet er konsentrert i en 10 kilometers radius i et skogsområde.

Han sier at Malawi har bedt naboland, samt USA, Storbritannia, Norge og Israel, om hjelp. Alle landene har tilbudt hjelp «av ulik grad», sier presidenten.

Kvinne tiltalt etter storbrann i Moss

En kvinne i slutten av 20-årene er tiltalt for å ha forårsaket en brann som lett kunne medført tap av menneskeliv i Gudes gate i Moss i november 2022.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 355 – den såkalte « mordbrannparagrafen ». Politiadvokat Benedicte Granrud sa i februar til Moss Avis at kvinnen ikke erkjente straffskyld etter siktelsen. Til tross for at det er tatt ut tiltale etter mordbrannparagrafen var det ingen som døde eller ble alvorlig skadet i brannen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Månedskort i Oslo blir 150 kroner billigere

Byrådet i Oslo setter ned prisen på månedskort med Ruter ned med 150 kroner fra 1. september. Den nye prisen blir 747 kroner. Dette er første del av Venstres valgløfte om billigere månedskort, skriver Aftenposten.

Ifølge byrådserklæringen til det borgerlige byrådet som tok over Oslo i fjor høst, er målet å redusere prisen på månedskort til 499 kroner i løpet av valgperioden.

Baltimore-havnen gjenåpnet

Baltimore havn er gjenåpnet for skipstrafikk etter at restene av den sammenraste broen, rundt 50.000 tonn med vrakdeler, er blitt fjernet, opplyser amerikanske myndigheter.

Det var 26. mars at konteinerskipet Dali krasjet uten styring inn i Francis Scott Key-broen. Broen kollapset. Ulykken førte til at seks veiarbeidere som jobbet på broen, døde, og innseilingen til den viktige havnebyen var siden begrenset.

Turbulensofre får erstatning

Singapore Airlines tilbyr erstatning til passasjerer som var om bord på flyet som i forrige måned ble utsatt for kraftig turbulens over Myanmar. En person døde.

En 73 år gammel mann døde, trolig av hjerteinfarkt, og flere titalls ble skadet da flyet på vei fra London til Singapore 20. mai havnet i det som beskrives som en plutselig og ekstrem turbulens over Myanmars luftrom. Flyet ble deretter omdirigert og landet i Bangkok i Thailand.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse