Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Annika Byrde / NTB
Foto: Annika Byrde / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag 14. juni.

Nye prognoser om økonomien fra Statistisk sentralbyrå

Fredag publiserer (SSB) nye prognoser for både norsk og internasjonal økonomi frem mot 2027.

Annonse
Annonse

Stigende priser, en svak krone og høyere renter har vært en utfordring for flere husholdninger. Konjunkturtendensene kommer fra SSB fire ganger i året og beskriver den økonomiske situasjonen i Norge og utlandet og det gis anslag for økonomiske hovedstørrelser for inneværende og tre påfølgende år.

Prognosene utarbeides i hovedsak av forskere i forskningsavdelingen i SSB.

Petter Nome bisettes

Den tidligere programlederen og journalisten Petter Nome bisettes fra Vålerenga kirke i Oslo. 69-åringen døde forrige onsdag etter lengre tids sykdom.

Nome arbeidet som journalist i over 30 år, først og fremst som programleder for nyheter,- underholdning- og aktualitetsprogrammer i NRK. Fra 2003 til 2006 var han kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen.

I 2009 ble han direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, en stilling han trakk seg fra i 2019. Da gikk han inn i en rådgiverrolle.

G7-toppmøtet fortsetter

I dag fortsetter toppmøtet i Italia mellom lederne for landene som utgjør G7-gruppen. Møtet startet torsdag, og da ble det enighet om å gi Ukraina et lån på 50 milliarder dollar, bestående av blant annet avkastning fra fryste russiske midler. Pengene skal nå Ukraina via flere kanaler, og landet kan bruke dem på ulike formål, blant annet forsvar, statsbudsjett, gjenoppbygging og dekning av humanitære behov.

Annonse
Annonse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj deltar på møtet, der han også har bilaterale møter med de ulike lederne. Presidenten skal også møte pave Frans, som er den første paven som gjester et G7-toppmøte.

Hajj innledes

Muslimenes pilegrimshøytid hajj innledes fredag i Mekka i Saudi-Arabia. Under hajj kommer muslimer fra hele verden til byen Mekka hvor de blant annet går rundt Kabaen syv ganger. I forkant av høytiden har saudiarabiske sikkerhetsstyrker fjernet hundretusener av uregistrerte pilegrimer fra Mekka.

Større folkemengder har tidligere vist seg å være farlige under hajj. Senest i 2015 døde 2300 mennesker da det brøt ut panikk under den symbolske steiningen av djevelen i Mina, en forstad til Mekka. Frykten for en gjentakelse har fått saudiarabiske myndigheter til å slå hardt ned på pilegrimer som ikke er registrert.

EM i svømming

Det er europamesterskap i svømming, og fredag skal det konkurreres i artistisk svømming, tidligere kjent som synkronsvømming.

Kvinner duett skal i teknisk finale og duett blandet teknisk finale. Det er også 25 kilometer havsvømming for både menn og kvinner.

Real Madrid møter Huelva i den spanske toppserien

I dag møter Huelva Real Madrid. Dette er den 30. og siste runden i den spanske 1. divisjonen for kvinner. Kampen sparkes i gang klokken 19.

Real Madrid Femenino har 70 poeng og ligger på 2. plass i ligaen. Sporting Huelva har ni poeng og ligger på 16. plass.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 5 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse