Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 juni 2024 11:46
Del på Facebook
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i august, og det er lansert en egen gin i forbindelse med bryllupet. Foto: Geir Olsen / NTB
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i august, og det er lansert en egen gin i forbindelse med bryllupet. Foto: Geir Olsen / NTB

Vinmonopolet har stanset salget av ginen som er produsert til bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, fordi den kan være ulovlig.

Vinmonopolet stanser salget av ginen midlertidig, da den kan være i strid med alkoholreklameforbudet, sier seniorkommunikasjonsrådgiver Kristine Sanne til NRK.

Annonse
Annonse

– Vi har blitt gjort kjent med at etiketten har blitt endret siden den ble påmeldt til bestillingsutvalget. Da denne varen ble meldt inn, hadde den en annen etikett enn den har nå. Den kan være i strid med alkoholreklameforbudet. Så vi har nå sendt spørsmål til grossist om dette. I mellomtiden har vi stanset salget, sier Sanne.

Hun forklarer videre at grunnen til at etiketten kan stride med forbudet, er at den er knyttet til bruk av merkevare, da paret kan ses på som en merkevare i seg selv.

Produsent: Uenig med Vinmonopolet

Ginen, som går under navnet OHD Pink Gin, er produsert i forbindelse med prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets bryllup. Paret gifter seg på Union Hotel i Geiranger 31. august.

Det er Oslo Håndverksdestilleri som står bak ginen. Marius Vestnes, som uttaler seg på vegne av produsenten, sier de er uenige med Vinmonopolet.

– Vi er i dialog med Vinmonopolet og er uenig i deres vurderinger på OHD Pink Gin. Nå venter vi på tilbakemelding, sier han i en kommentar til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Utover det ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere for øyeblikket.

Nettavisen skrev at det torsdag morgen fortsatt var flasker til salgs på Vinmonopolet, men at det torsdag formiddag ikke lenger var mulig å bestille dem på nettet.

Mulig lovstridig lansering

Til lanseringen av ginen var også enkelte medieredaksjoner invitert.

Dette kan ha vært i strid med lovverket, fordi det ikke er lov for bransjeaktører å «initiere, påvirke eller finansiere» omtale av alkohol, skriver NRK

– Generelt sett er en presselansering å regne som å initiere til presseomtale, noe som normalt sett vil bli sett på som et brudd på reklameforbudet, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet.

I strid med kongehusets retningslinjer

På flasken og produsentens nettside står det skrevet at ginen er produsert til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets bryllup. Dette er i strid med kongehusets retningslinjer for prinsessens virksomhet og bruken av prinsessetittelen, som sier at hun ikke skal bruke tittelen i kommersiell virksomhet.

– Her ble det dessverre en glipp, og derfor er nå tittelen fjernet på nettsiden, og den vil bli fjernet på neste batch også på flaskene, sier prinsessens manager Carina Scheele Carlsen til VG.

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 1 dager siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse