Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Bernt Bøe
Artikkel
29 juni 2024 14:22
Del på Facebook
– Vi har mykje på plakaten! seier Gunnhild Vetleseter Bøe (fremst) og May Iren Dønheim Hovde på vegner av ein iherdig Bøfjordhelg-komite: Terje Endresen (bak frå venstre), Arnt Kjetil Bøe, Ingebrigt Garthe, Grethe Husby Settemsdal, Lars Arve Gravvold, Inge Dønheim og Randi Irene Bæverfjord. Foto: Bernt Bøe
– Vi har mykje på plakaten! seier Gunnhild Vetleseter Bøe (fremst) og May Iren Dønheim Hovde på vegner av ein iherdig Bøfjordhelg-komite: Terje Endresen (bak frå venstre), Arnt Kjetil Bøe, Ingebrigt Garthe, Grethe Husby Settemsdal, Lars Arve Gravvold, Inge Dønheim og Randi Irene Bæverfjord. Foto: Bernt Bøe

Komiteen for Bøfjordhelga 12–14. juli finpussar no storsatsinga til inntekt for digitalisering av Coop-butikken – som allereie er ferdig!

– Dette har vi trua på! seier gruppa og kan legge fram eit flott program. – Og hugs at det går loddsalg med flotte gevintar både på førehand og under heile helga!

Annonse
Annonse

Ein kan betale lodd på Coop sitt vippsnummer 580458. Trekninga skjer på museet søndag.

Fotball og quiz

Bøfjordhelga går tre dagar til ende. Fredag 13. juli er det fotballkamp og salg av grillmat på Leikarvollen. Kanskje stiller også nokre oldboys til straffeskyting i pausen. Kvelden held fram med quiz på grendahuset.

Rikhaldig laurdag

Laurdag 14. er fullpakka. Vi nemner noko: Open brannstasjon på Settemsørane – med besøk av «Bjørnis». Buamarsjen derifrå til butikken går på land og sjø. Ein kan spasere i tog eller ro med kyrkjebåten «Hjelmkonnå» frå Øravorren, over Bøsundet og vidare til bua i Ilabukta.

Ved Kveldheim på Bø er det utstilling av veterankjørety. Lunsj får ein kjøpt inne i det tidlegare bedehuset. Ungane får høve til å ri ponny i området mot Børeiten. Det blir også «hestequiz».

Kunst og båtliv

Ved Saga (den gamle kassefabrikken på Ilaneset) har søstrene Tanja og Gjertrud Heggem kunstutstilling. Her er det også open kafe. Natursti ved butikken er eit av mange tilbod.

Ein reknar med – og inviterer til – yrande båtliv på Ilabukta. Frå Redningsselskapet kjem Elias-båt som ungane kan styre rundt i hamnebassenget. Ved Buakaia vil fleire farty gjenskape gamle dagar. Den restaurerte, tidlegare fiskeskøyta «Bjugnskjær» blir for høvet også musikkscene på laurdagskvelden.

Klagemuren

Opning av den gamle «Klagemuren» er eit sentralt innslag om ettermiddagen. Muren ovafor samvirkelaget var samlingsstad i gamle dagar. Nyleg vart den rydda fram i dagen på nytt. Den får namneskilt, og det blir prolog med glimt frå fortida, song og revyinnslag.

Annonse
Annonse

Auksjon og pizzeria

Den påfølgjande auksjonen på kaia byr på mange flotte gjenstandar og blir eitt av dagens høgdepunkt. Inntektene her som elles går til den no gjennomførte digitaliseringa av Coop-butikken.

Laurdagen blir avslutta med pizzeria, pub og musikk på Buakaia.

Blåfjelløp, bacalao og butikkhistorie

Søndagen startar med Blåfjelløpet frå Dragset til Halsa. På Bøfjorden Sjøbruksmuseum blir det så bacalao-middag og kaffe, kåseri om 140 års butikkhistorie og ikkje minst trekning av lotteriet som har pågått heile Bøfjordhelga 2024.

I tilfelle dårleg ver blir ein del av aktivitetane lagt til Bøfjorden grendahus.

Buakaia – idyllisk møtelokale (i godt ver) og sentral arena under Bøfjordhelga. Foto: Bernt BøeBuakaia – idyllisk møtelokale (i godt ver) og sentral arena under Bøfjordhelga. Foto: Bernt Bøe

Små og store deltok i dugnaden da Klagemuren vart graven fram att i vår. Foto: Bernt BøeSmå og store deltok i dugnaden da Klagemuren vart graven fram att i vår. Foto: Bernt Bøe

Som i 2010 (biletet) og på mange fjorddagar seinare blir det Elias-kjøring i hamnebassenget. Foto: Bernt BøeSom i 2010 (biletet) og på mange fjorddagar seinare blir det Elias-kjøring i hamnebassenget. Foto: Bernt Bøe

«Bjugnaskjær», eigar Robert Holberg, vil bidra til maritimt miljø på Ilabukta. Foto: Privat«Bjugnaskjær», eigar Robert Holberg, vil bidra til maritimt miljø på Ilabukta. Foto: Privat

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Rassikring skal finansierast av staten
Slik vart det også, i alle høve 40 million.Det skulle bare mangle. Ein må ta vare på det ein har ...
@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 3 dager siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse