Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 juli 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag.

Attentat mot Donald Trump

En 20-åring fra Pennsylvania er skutt og drept av amerikanske sikkerhetsstyrker etter et attentat mot ekspresident Donald Trump under et valgkampmøte i Pennsylvania i natt norsk tid. Trump ble truffet av et skudd som gikk gjennom deler av det ene øret, men ble raskt utskrevet fra sykehus. En publikummer ble drept og to andre tilhørere i forsamlingen fikk kritiske skader.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Trump sa i natt at angrepet ikke endrer på planene hans om å delta på republikanernes landsmøte, som starter i morgen. USAs president Joe Biden fordømte raskt angrepet og ba hele nasjonen stå samlet i fordømmelsen. En rekke andre politiske ledere fra begge partier har også fordømt attentatet, som FBI nå har overtatt etterforskningen for.

Stortingspresidenten: Et angrep på demokratiet

Stortingspresident Masud Gharahkhani er den første norske politikeren som har kommentert angrepet mot Trump. Han sier det er forkastelig og skremmende at noen bruker vold, og kallet attentatet mot Trump et angrep på demokratiet.

– Demokratiet er avhengig av ytringsfrihet og politiske valgmøter. Sterke scener fra USA om skadede og uskyldige som er drept på valgmøtet. Forkastelig og skremmende at noen bruker vold. Dette blir et angrep på demokratiet. Håper Donald Trump kommer seg rask på beina, skrev stortingspresidenten på X i natt. da var han nettopp kommet hjem fra reise i USA der han hadde deltatt på Nato-toppmøtet tidligere i uken.

Mann i 60-årene døde i klatreulykke i Romsdal

En mann i slutten av 60-årene falt 75 meter og mistet livet under klatring på Kvanndalstind i Rauma kommune i Romsdal lørdag ettermiddag.

Nødetatene fikk melding om klatreulykken klokken 16.38. – En mann i slutten av 60-årene er omkommet. Hans pårørende er varslet, opplyser politiet i Møre og Romsdal like før klokken 23 lørdag kveld.

Annonse
Annonse

Den omkomne var bosatt i fylket. Han ble erklært død på stedet, og fraktet ut av redningshelikopter. Politiet er usikre på hendelsesforløpet, men mannen skal ha gått usikret opp mot toppen av fjellet.

Basehopper mistet livet etter hopp i Indre Sogn

En basehopper som hadde vært savnet i flere timer etter et hopp fra Skjerpisnuten i Gudvangen i Indre Sogn, ble sent lørdag kveld funnet død.

Den første meldingen om hendelsen, klokken 22.15, gikk ut på at basehopperen, en utenlandsk mann, forsvant bak et fjellparti uten at skjermen hadde løst seg ut.

Hopperen ble lokalisert litt før midnatt. Ved halv-ett tiden natt til søndag ble den omkomne hentet ned fra fjellet.

Fitnessguruen Richard Simmons er død

Den amerikanske stemmeskuespilleren og treningsspesialisten Richard Simmons er død, kun et døgn etter at han feiret sin 76. årsdag. Politiet i Los Angeles rykket ut til hjemmet hans etter å ha mottatt en nødsamtale fra hushjelpen hans. Simmons ble bekreftet død på stedet.

Simmons døde trolig av naturlige årsaker, og det er ikke mistanke om noe kriminelt, ifølge politiet. Simmons var kjent som en eksentrisk mann med utrettelig positivitet og fikk status som fitnessguru.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøFor å hjelpe på, dekan godt simulere ein pris på 150 for personbil og kompensere med tilsvarand naudsynt takst for ...
@Terje SundsbøKortversjonen er at du ikkje evner å sette opp regnestykket basert på økonomiske fakta. 
@Geir Ole SætremyrKortversjonen er at du ikke kan forklare hvorfor dine fantasitall for bompengene på Kjerringsundet blir så mye større enn på ...
Bergtor Roald Opsett 1 dager siden «Nordstjernen» – en historisk hurtigrute fra 1956
Seilte som deksgutt, sommer 1969. Gode minner, og spesielle minner. Deksstilling passet ikke for meg. Sommer 1975, seilte jeg som Motormann ...
@Terje SundsbøDer er ikkje behov for å avklare forskjellen opp mot Nordøyvegen. Det som er interessant er finansieringsmodellen for Kjerringsundet med ...
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at lånene skal nedbetales, både for Nordøyvegen og Kjerringsundet. Ingen kan betvile størrelsen på bompengene på Nordøyvegen. ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse