Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 juli 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Politiet / NTB
Foto: Politiet / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. juli.

E6 i Rennebu åpnet etter berging av vogntog

Nødetatene rykket ut søndag til E6 i Rennebu etter at et vogntog kjørte av veien. Trafikken ble deretter manuelt dirigert forbi stedet i en periode før strekningen helt stengt i forbindelse med berging av vogntoget. Natt til mandag ble strekningen igjen er åpen for trafikk.

Annonse
Annonse

Nordmann tiltalt i Sverige for miljøkriminalitet

En nordmann i 60-årene er sammen med fire svenske menn tiltalt for dumping av 35.000 tonn miljøavfall på sin tomt i Sverige. Han er også tiltalt for hvitvasking.

Miljøavfallet skal ha blitt tømt i en tidligere gruve på eiendommen hans i Mellerud kommune, en times kjøretur fra norskegrensen. Både bruddene på miljølovgivningen og hvitvaskingen har en øvre strafferamme på seks års fengsel i Sverige.

Opposisjonsleder i Venezuela ber folk være på vakt mot tellejuks

Opposisjonsleder Maria Corina Machado i Venezuela ber folk forbli ved stemmelokalene for å sørge for at opptellingen går riktig for seg. Natt til mandag norsk tid har stemmelokalene stengt. Valget er preget av uro, med frykt for at president Nicolás Maduro skal jukse seg til valgseier.

Maduro har sittet ved makten siden 2013. Tidligere denne måneden snakket han blant annet om muligheten for et blodbad etter valget, men de siste dagene har han tonet ned retorikken.

Annonse
Annonse

Russland hevder å ha tatt to landsbyer i Donetsk

Russland hevder å ha erobret to landsbyer i Donetsk-regionen øst i Ukraina. Zelenskyj erkjenner at situasjonen er krevende i området. Det er snakk om landsbyene Progres og Jevgenivka, uttalte Russland søndag. Landsbyene ligger noen kilometer unna hverandre. Ifølge uttalelsen rykker de russiske styrkene stadig nærmere byen Pokrovsk.

Ukraina har ikke uttalt seg om landsbyene, men i sin kveldstale søndag sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at situasjonen er svært krevende i området og at russerne slår til med størst slagkraft i offensiven mot Pokrovsk.

Ny utsettelse for triatlontreningene i Seinen

Heller ikke mandag blir det trening for triatlonutøverne i OL. Forurensingen i Seinen er fortsatt for høy. Ifølge nyhetsbyrået AFP regner imidlertid arrangørene med at konkurransene tirsdag kan gå av stabelen som planlagt.

De olympiske triatlonutøverne fikk heller ikke mulighet til å trene svømming i Seinen søndag på grunn av den dårlige vannkvaliteten.

Triatlon for herrer, med blant andre det norske gullhåpet Kristian Blummenfelt og med Vetle Thorn, skal etter planen holdes tirsdag, mens onsdag skal kvinnene konkurrere i triatlon, der Norge stiller med Solveig Løvseth og Lotte Miller.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKva ÅDT meiner du må inn i regnestykket? Og kva blir bompengesatsen i gjennomsnitt? Husk kva Klimautvalet skreiv i sin rapport. ...
@Geir Ole SætremyrDu legger til grunn historiske ÅDT på ferge for Kjerringsundet. På Nordøyvegen har det vist seg at ÅDT øker kraftig ...
@Terje SundsbøFor å hjelpe på, dekan godt simulere ein pris på 150 for personbil og kompensere med tilsvarand naudsynt takst for ...
@Terje SundsbøKortversjonen er at du ikkje evner å sette opp regnestykket basert på økonomiske fakta. 
@Geir Ole SætremyrKortversjonen er at du ikke kan forklare hvorfor dine fantasitall for bompengene på Kjerringsundet blir så mye større enn på ...
Bergtor Roald Opsett 1 dager siden «Nordstjernen» – en historisk hurtigrute fra 1956
Seilte som deksgutt, sommer 1969. Gode minner, og spesielle minner. Deksstilling passet ikke for meg. Sommer 1975, seilte jeg som Motormann ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse