Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
31 juli 2024 05:40
Del på Facebook
Foto: Hassan Ammar / AP / NTB
Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 31. juli.

Hamas' øverste politiske leder skal være drept

Hamas' øverste politiske leder Ismail Haniyeh er drept i Iran, opplyser gruppen i en uttalelse.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Haniyeh ble ifølge uttalelsen drept i et israelsk angrep mot hans oppholdssted i Teheran, etter at han hadde deltatt i seremonien for den nye iranske presidenten, skriver Hamas ifølge den israelske avisa Haaretz.

Også Irans revolusjonsgarde opplyser at Haniyeh er drept. Israel har ikke kommentert påstanden.

Grønt lys for triatlon i Seinen

OL-arrangøren gir grønt lys for triatlon for kvinner og menn i Seinen onsdag, etter flere dager med utsettelser på grunn av dårlig vannkvalitet.

Natt til onsdag viser vannprøvene akseptable bakterieverdier, og kvinnene kan stupe uti når starten går klokken 8, mens herrene går i vannet klokken 10.45.

Konkurransen ble tirsdag utsatt på grunn av dårlig vannkvalitet. Dagene i forveien ble svømmetreningene i elven avlyst av samme grunn.

Måling: Kamala Harris-byks i vippestater

Kamala Harris vinner terreng i seks av sju vippestater sammenlignet med Bidens oppslutning, ifølge en Bloomberg-meningsmåling.

Ifølge målingen leder Harris over Trump med 11 prosentpoeng i Michigan, mens i Arizona, Wisconsin og Nevada leder hun med 2 prosentpoeng. Trump ligger foran Harris i Pennsylvania og North Carolina med henholdsvis 4 og 2 prosentpoeng. I Georgia er det likt, ifølge målingen.

Annonse
Annonse

Harris' ledelse er utenfor målingens feilmargin i Arizona og Nevada, mens Trumps ledelse i North Carolina også er utenfor feilmarginen.

Militæret settes inn mot demonstranter i Venezuela

Venezuelas president har beordret militæret til å patruljere i gater over hele landet hvor opprørte demonstranter bestrider det offisielle valgresultatet.

Ifølge myndighetene i landet ble president Nicolás Maduro gjenvalgt i helgen. Men både opposisjonen og en rekke latinamerikanske og vestlige land mistenker valgfusk.

Soldater settes inn i gatene fra onsdag av, kunngjorde Maduro tirsdag. Seks personer er døde og 749 pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene så langt.

Kontroll på brann i Kragerø

Brannmannskapene har kontroll på brannen i en enebolig i Kragerø natt til onsdag. Beboerne er ute av huset. Boligen vil bli totalskadd.

Eneboligen var overtent da nødetatene kom til stedet, og politiet ba naboer å lukke vinduer på grunn av den kraftige røykutviklingen.

Det var to personer i boligen som begge kom seg ut og framstår uskadd. En kvinne har imidlertid fått i seg noe røyk og blir sendt i ambulanse for nærmere sjekk på sykehus.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse