Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
12 august 2024 14:38
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Andregangsinntaket til videregående er nå gjennomført og 9.117 har fått skoleplass.

Møre og Romsdal fylkeskommune har nylig gjennomført andregangsinntaket og sørget for at alle som sto på venteliste tidligere i sommer nå har fått plass på videregående skole.

Annonse
Annonse

– Vi har strekt oss langt for at alle skal få oppfylt ønskene sine, sier Maria Enstad, seksjonsleder for inntak i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Søkerne har rett til å få oppfylt et av tre ønske. I år fikk 7.895 elever tilbud om førsteønsket sitt, som er noe lavere enn i fjor. Dette er 86,6 prosent av elevene mot 88,5 i fjor. 328 av søkerne takket i år nei til tilbud om plass.

Enstad peker på at det er mange som skifter mening underveis i inntaksprosessen, og som både takker nei til førsteønsket, og eller heller vil ha andre- eller tredjeønsket sitt.

Annonse
Annonse

Venteliste på skolene

De som ikke har fått førsteønsket sitt, kan velge å stå på venteliste. Totalt er det nå 963 elever som står på venteliste. Fra og med torsdag 8. august er det de 20 videregående skolene selv som administrerer disse. De må prioritere søkere på Vigos venteliste, som er basert på søking i mars, deretter kan de begynne på egne lister.

– Vi vet at det fram til skolestart vil være bevegelse på disse listene, slik at kabalen ennå ikke er lagt. Informasjon om de lokale ventelistene finner de på skolens nettsider, sier Enstad.

Rett til utdanningstilbud

Retten til skoleplass er knyttet til programfaget eleven har søkt på, ikke til den enkelte skolen. Kommer de ikke inn på programfaget på den skolen de søker på, kan de få tilbud om det samme programfaget på en annen skole. I år gjelder dette 144 elever.

Møt opp første skoledag

Det er viktig at alle elever møter på skolen til skolestart der dee har fått tilbud om skoleplass. Elever som ikke møter opp, mistar tilbudet, og plassen går videre til andre søkere. Informasjon om klokkeslett og hvor eleven skal møte opp første skoledag finnes på skolens nettside.

(Kilde: Møre og Romsdal fylkeskommune)

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
@Geir Ole SætremyrHva mener du når du hevder at mitt spørsmål er tendensiøst - det er jo svært likt det du selv ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse