Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Aage G. Sivertsen
Artikkel
08 juli 2017 10:01
Del på Facebook
Bejamin Stokke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Bejamin Stokke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før KBK spilte mot RBK antydet jeg at KBK kunne gå for bronse. Etter å ha vært 30 sekunder unna seier mot seriefavoritt Rosenborg, er det all grunn til  å være optimist. Vi vet alle at ved tap mot Strømsgodset på søndag, vil en bronsemedalje være særdeles vanskelig. Men det er faktorer som taler for en unik situasjon for KBK. De mest negative er:

  • Strømsgodset er nesten i samme situasjon som da Viking tok imot KBK for noen uker siden. De MÅ vinne for å unngå å komme i en krisesituasjon. Vi vet hvordan det gikk i sildabyen. KBK tapte på overtid. 
  • Å spille jevnt med Rosenborg gjør noe med laget. Tromsø vant på Lerkendal og har knapt tatt poeng etter den tid. Med andre ord kan den historiske kampen på mandag gå til hodene på spillerne ved at man ikke greier å nullstille seg.
  • Strømsgodset er kjent for å være et råsterkt hjemmelag. For de som synes det er stemning på KBKs hjemmekamper:  Godset er et av de lagene som har et fabelaktig hjemmepublikum. Marienlyst er en veldig intim stadion og vil nesten alltid være favoritter på eget gress.

Her er noen av årsakene til at KBK bør se lyst på høstsesongen

  • KBK har minimalt med spillere som er skadet
  • Stemningen i laget har vært suveren etter den fatale Ålesundkampen, som fremstår som årsverste
  • Kamer Qakas farvel har ubetinget styrket KBK av flere årsaker. Først og fremst i måten å spille fotball på. Istedenfor at ballen blir spilt opp til midtbanen, hvor Qaka driblet et par mann og spilte ballen tilbake til forsvaret, spiller laget nå mye mer direkte. Ballen går mye raskere fremover på banen, noe som åpenbart passer KBK bedre. Den negative energien som Qaka tydeligvis representerte er forsvunnet. De andre spillerne virker mer insipirert og konsentrert. 
  • Strømsgodset har en hverdag som er motsatt KBKs. Det er stor uro i Drammen og trener Skullerud får mye av skylden for den svake innsatsen. Publikum er ikke nådig om ikke laget vinner denne kampen. Et tap vil sannsynligvis føre til trenerskifte. Siiden både spillerne, treneren og ikke minst publikum er klar over dette, sier det seg selv at det vil bre seg usikkerhet om KBK er i nærheten av det nivået de har vært de siste to kampene
  • Stabækkampen var et vendepunkt for KBK. De to siste kampene har vært outstanding. Hvorfor skal ikke KBK fortsette denne trenden?
  • KBK henger fortsatt med i cupen. Man er faktisk tre kamper unna en cupfinale. Dette er enorm inspirasjon og bør gjøre seg utslag også i serien. Skulle den gode trenden fortsette, kan KBK sjokkere både seg selv og resten av fotballnorge. 
  • KBK har noen av landets mest sympatiske og nøkterne trenere i Christian Michelsen og Ole Olsen. Alt taler for at de fortsatt er sultne på suksess. Alle vet konsekvensene av å reise hjem med null poeng. Det bør føre til at man skjerper seg til tross for en eventyrlig forestilling mot RBK på mandag.
  • KBK har 4-5 klassespillere. Og da snakker vi om spillere som på sitt beste holder landslagsnivå. Særlig Jean Mendy og Benjamin Stokke har vist en utrolig formstigning. Mendy spiller med en selvtillit som er nesten uforklarilig. Stokke viste prestasjoner både mot Stabæk og Rosenborg som gjør ham til landets beste spiss for tiden. Mot Rosenborg vant han alle hodedueller, spilte enkelt og var farlig når han fikk sjansen. Dessuten har laget en høyreback som er fantastisk. Coly er en umulig motspiller for enhver ving. Keeper McDermott er også særdeles trygg. Måten han svarte for seg etter tabben på overtid mot Viking var dessuten bemerkelsesverdig. Da han fikk spørsmål fra journalistene etter kampen hva han mente, svarte han: Jeg har gjort slike feil før, vil gjøre dem igjen og slik er fotballen. Hvem er det som svarer slik? Bare en vinnertype gjør det. Vi får legge til at midtforsvaret er luftens baroner. Baranov har også tempoet som skal til. Tilslutt får vi nevne både Kalludra og Rønningen. Sistnevntes assist til Sørli i den viktige 3-2 scoringen, viser at han har blikk for spillet og kan gi lissepasninger. Med andre ord har KBK kvalitetsspillere i alle ledd. Det som gjenstår er å vise disse kvalitetene i hver kamp. 

Tips til trener Michelsen:

  • Sørli og Bamba er divisjonens beste reserver. Fungerer ikke laget, ikke vent for lenge med å sette dem inn. Samme råd ble gitt foran Rosenborgkampen og kanskje burde de hatt noen minutter ekstra.
  • Skulle man lede eller ha uavgjort når det gjenstår noen få minutter: vær kynisk og omstill hjernen til å tenke uthaling av tiden. Hadde det skjedd mot RBK, ville man vunnet kampen.
  • Gjør ikke forandringer på laget som spilte mot RBK. Til tross for at nevnte Sørli og Bamba kanskje er bedre enn de som startet RBK-kampen, vil disse spillerne kanskje nok en gang være avgjørende for å vinne mot Godset. 
  • Ikke glem at suksess ligger i detaljene. Vær derfor like på vakt som du var i siste kamp. Hjernen må være på hele tiden. De farligste minuttene i en fotballkamp er rett etter at laget har scoret. La derfor ikke den mentale jubelen på benken strekke seg lengre enn til nytt avspark. 

Hele Kristiansund vil følge med på kampen via tv-skjermen, søndag klokka 18.00. Det får være spillerne og trenernes største inspirasjon. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse