Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember.
Bokan er titlet : «Klippfiskboka - maten og historia.» En spennende historisk og kulinarisk reise. Medforfattere er bl.a. Karsten Alnæs og Nordmøre museums Odd W. Williamsen
- Marked i Vågen: Presentasjon v/ Karsten Alnæs (m.fl.) kl. 12. Signering og boksalg. Museumskafeen Patrick Volckmar i Freiveien 8.
- Signering på ARK Storkaia Brygge v/ Alnæs og Williamsen, på ARK Futura v/ Døssland og Tafjord kl. 14-15.
- Lanseringsfest på SMIA fiskerestaurant, nyhuset, Fosnagata (Vedkaia) med boksalg kl. 17. Karsten Alnæs forteller om Portugals klippfiskhistorie. Redaktørene Atle Døssland og Bjørn G. Tafjord fra Høgskulen Volda forteller om historie- og oppskrift-delene i boka. Medforfatter Odd W. Williamsen tar Kristiansundsperspektivet. Restauranten tar opp bestilling på klippfisksuppe (kr 195,-) og klippfiskretter fra menyen. Maten serveres etter fortellingene. Forhåndsbestilling av mat på telefon 71 67 11 70 (Smia). Åpent arrangement.
Omtale:
«Klippfiskboka appellerer til både intellekt og gane» skriver anmelder Ingvild Måseide. Hans M. Sundnes følger opp i bladet «Norsk Fiskerinæring»: «Av bidragsyterne veier klart forfatter og historiker Karsten Alnæs tyngst. Hans kapittel «På vandring gjennom klippfiskverda» blir også et samlende, bærende kapittel, det du kan nøye deg med i starten hvis du ivrer etter oppskriftene til slutt. Og uansett hva du vet og ikke vet om klippfisk fra før: Ingen kan tråle disse 200 sidene uten å lære noe nytt.»
Boka er et produkt av historikermiljøet ved Høgskulen i Volda, med bidrag fra Norsk klippfiskmuseum i Kristiansund. Klippfiskakademiet i Ålesund står for utvalget av klippfisk-oppskrifter fra fem land.
Nå kan du møte fire av forfatterne, med Karsten Alnæs i spissen, i Vågen i Kristiansund!