Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
24 november 2017 14:43
Del på Facebook
Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember
Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember.

Bokan er titlet : «Klippfiskboka - maten og historia.» En spennende historisk og kulinarisk reise. Medforfattere er bl.a. Karsten Alnæs og Nordmøre museums Odd W. Williamsen

  • Marked i Vågen: Presentasjon v/ Karsten Alnæs (m.fl.) kl. 12. Signering og boksalg. Museumskafeen Patrick Volckmar i Freiveien 8.
  • Signering på ARK Storkaia Brygge v/ Alnæs og Williamsen, på ARK Futura v/ Døssland og Tafjord kl. 14-15.
  • Lanseringsfest på SMIA fiskerestaurant, nyhuset, Fosnagata (Vedkaia) med boksalg kl. 17. Karsten Alnæs forteller om Portugals klippfiskhistorie. Redaktørene Atle Døssland og Bjørn G. Tafjord fra Høgskulen Volda forteller om historie- og oppskrift-delene i boka. Medforfatter Odd W. Williamsen tar Kristiansundsperspektivet. Restauranten tar opp bestilling på klippfisksuppe (kr 195,-) og klippfiskretter fra menyen. Maten serveres etter fortellingene. Forhåndsbestilling av mat på telefon 71 67 11 70 (Smia). Åpent arrangement.

Omtale:
«Klippfiskboka appellerer til både intellekt og gane» skriver anmelder Ingvild Måseide. Hans M. Sundnes følger opp i bladet «Norsk Fiskerinæring»: «Av bidragsyterne veier klart forfatter og historiker Karsten Alnæs tyngst. Hans kapittel «På vandring gjennom klippfiskverda» blir også et samlende, bærende kapittel, det du kan nøye deg med i starten hvis du ivrer etter oppskriftene til slutt. Og uansett hva du vet og ikke vet om klippfisk fra før: Ingen kan tråle disse 200 sidene uten å lære noe nytt.»

Boka er et produkt av historikermiljøet ved Høgskulen i Volda, med bidrag fra Norsk klippfiskmuseum i Kristiansund. Klippfiskakademiet i Ålesund står for utvalget av klippfisk-oppskrifter fra fem land.

Nå kan du møte fire av forfatterne, med Karsten Alnæs i spissen, i Vågen i Kristiansund!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøNo er det slik at NTP var ut på høyring, mange innspel, også SVV som ikkje tilrådde bygging.Så et det ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrDet er regjeringen som spiller hasard, med utsettelser og endring av planer. Slikt kaos koster, det har Erna Solberg (H) ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDå er vi tilbake til utgangspunktet,  Molde kommune hat spelt hasard i blind tru på Møreaksen. Dei kunne heilt sikkert fått ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrÅ flytte fergeleiet i Molde til Reknes er reisetidsmessig meningsløst, og nå også umulig. Da er Mordalsvågen løsningen, om en ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDet blir meir kostbart å flytte det til Mordalsvågen.
Terje Sundsbø 17 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrTror du virkelig seilingstiden mellom Reknes og Grandfjæra, som bare utgjør noen få minutter, er grunn for en kostbar flytting ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse