Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
24 november 2017 14:43
Del på Facebook
Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember
Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karsten Alnæs m.fl. lanserer den nye Klippfiskboka ved tre anledninger i Kristiansund lørdag 2. desember.

Bokan er titlet : «Klippfiskboka - maten og historia.» En spennende historisk og kulinarisk reise. Medforfattere er bl.a. Karsten Alnæs og Nordmøre museums Odd W. Williamsen

  • Marked i Vågen: Presentasjon v/ Karsten Alnæs (m.fl.) kl. 12. Signering og boksalg. Museumskafeen Patrick Volckmar i Freiveien 8.
  • Signering på ARK Storkaia Brygge v/ Alnæs og Williamsen, på ARK Futura v/ Døssland og Tafjord kl. 14-15.
  • Lanseringsfest på SMIA fiskerestaurant, nyhuset, Fosnagata (Vedkaia) med boksalg kl. 17. Karsten Alnæs forteller om Portugals klippfiskhistorie. Redaktørene Atle Døssland og Bjørn G. Tafjord fra Høgskulen Volda forteller om historie- og oppskrift-delene i boka. Medforfatter Odd W. Williamsen tar Kristiansundsperspektivet. Restauranten tar opp bestilling på klippfisksuppe (kr 195,-) og klippfiskretter fra menyen. Maten serveres etter fortellingene. Forhåndsbestilling av mat på telefon 71 67 11 70 (Smia). Åpent arrangement.

Omtale:
«Klippfiskboka appellerer til både intellekt og gane» skriver anmelder Ingvild Måseide. Hans M. Sundnes følger opp i bladet «Norsk Fiskerinæring»: «Av bidragsyterne veier klart forfatter og historiker Karsten Alnæs tyngst. Hans kapittel «På vandring gjennom klippfiskverda» blir også et samlende, bærende kapittel, det du kan nøye deg med i starten hvis du ivrer etter oppskriftene til slutt. Og uansett hva du vet og ikke vet om klippfisk fra før: Ingen kan tråle disse 200 sidene uten å lære noe nytt.»

Boka er et produkt av historikermiljøet ved Høgskulen i Volda, med bidrag fra Norsk klippfiskmuseum i Kristiansund. Klippfiskakademiet i Ålesund står for utvalget av klippfisk-oppskrifter fra fem land.

Nå kan du møte fire av forfatterne, med Karsten Alnæs i spissen, i Vågen i Kristiansund!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse