Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
16 april 2018 19:48
Del på Facebook
Ragnhild Helseth (t.v.) og Pål Farstad orienterte statsråd Iselin Nybø om hvordan prosjektet nå jobber. Foto: Venstre
Ragnhild Helseth (t.v.) og Pål Farstad orienterte statsråd Iselin Nybø om hvordan prosjektet nå jobber. Foto: Venstre
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) fikk i helgen en statusoppdatering om utdanningsprosjektet på Nordmøre. Nybø sier hun følger prosjektet tett og håper å besøke Kristiansund snart. 

Det var Venstres Pål Farstad og varaordfører Ragnhild Helseth som møtte statsråden under partiets landsmøte i helgen. Hun har vært en viktig støttespiller for utdanningsløftet på Nordmøre fra Stortinget, og snakket i møtet om at prosjektet er interessant og spennende å følge fortsatt, og at hun er glad for at Venstre har kunnet bidra.

– Vi har fått til utrolig mye bra på kort tid, og mulighetene er mange, men det er fortsatt langt igjen, sa Helseth i møtet.

Nybø var del av flertallet i Utdanningskomiteen på Stortinget som i 2016 sendte en klar bestilling om at det skulle lages en langsiktig løsning for høyere utdanning i Kristiansund. Nybø har flere ganger møtt representanter fra Høgskolesenteret i Kristiansund, Campus Kristiansund og regionen, for å diskutere saken - og presset på for økt støtte og flere studieplasser til prosjektet.

Pål Farstad og Ragnhild Helseth orienterte statsråden om hvordan prosjektet nå jobber, og det snarlige behovet for ytterligere støtte for å sikre den videre utviklingen. I møtet ble det blant annet orientert om at Bystyret i Kristiansund enstemmig har vedtatt at Campus Kristiansund skal etableres på Devoldholmen, midt i sentrum og med gode kaifasiliteter som nærmeste nabo. Det gir spennende muligheter for det fagtilbudet som planlegges, med vekt på blant annet havbruk og logistikk. Tomta gir gode muligheter for utvidelse, og kan bygges ut etter hvert som behovene melder seg.

– Reguleringsarbeidet for Campus-bygget starter allerede i år. Interessen fra leietakere, næringslivet, spennende miljøer og utbyggere er stor, og fylket tar ansvar. Men vi har i lignende prosjekter sett hvor viktig det er at staten også stiller opp med garantier. Husleiestøtte var en suksessfaktor da Campus Helgeland ble etablert - og vil tilsvarende kunne gi et enormt løft i Kristiansund. Vi håper statsbudsjettet neste år kan gi signal om slik støtte, sa Helseth i møtet.

Ved opprettelsen av Campus Helgeland gikk Kunnskapsdepartementet inn med en årlig husleiestøtte på 5 millioner kroner til Nord Universitet, som dermed kunne inngå en 20-årig leiekontrakt i Mo i Rana. Dette bidro sterkt til etableringen da og til suksessen nå. Dette er et viktig referanseprosjekt for Campus Kristiansund.

Samtidig jobbes det videre med utvikling av studier og rekruttering av studenter ved Høgskolesenteret. Nordmøres delegater jobbet i helgen for å sikre at prosjektstøtten til Høgskolesenteret videreføres og at det gis nye 30 studieplasser til barnehagelærerutdanning på budsjettet for 2019. Studiet vil være gjennom Dronning Mauds Minnes Høgskole og i samarbeid med HiM.

Statsråd Iselin Nybø sa i møtet at hun er opptatt av å finne gode løsninger for prosjektet. Dette er et budsjettspørsmål, som må følges opp videre i budsjettet, sa hun. Videre uttrykte statsråden klart at hun håper hun få til en tur til Kristiansund om ikke så lenge, for å se nærmere på hvor prosjektet står i dag, og få høre mer om planene videre.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse