Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Artikkel
30 mai 2018 06:00
Del på Facebook
Fiskehallen på Rådhusplassen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Fiskehallen på Rådhusplassen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så har nok en spesialbutikk stengt dørene i Kristiansund. Fiskehallen er blitt historie. Ole Løvold sier til TK at omsetningen har falt med 70 prosent etter at Rådhusplassen ble bygget om og kortidsparkeringsplassene forsvant. Hverken Ole Løvold eller andre kan drive med underskudd i lengden. Men hva om man satset på et nytt konsept med fisk på dette stedet?

Drevet i 32 år

Per Helge Pedersen, fast spaltistPer Helge Pedersen, fast spaltistFiskehallen har vært drevet i 32 år. I 2004 flyttet butikken til Rådhuset. Kanskje det har vært bedre om den fortsatt lå i det som i sin tid var havnevesenets bygg. Tirsdag 29. mai ble butikken stengt for godt.

Ole Løvold mener at ombyggingen av Rådhusplassen har gjort at butikken er utestengt og at den derfor må stenge. Når parkeringsplassene forsvinner, ja, da forsvinner også kundene. I følge TK har han prøvd å formidle dette til dem som bestemmer, men det synes som de vet bedre enn dem som skal drive næring i dette området.

Også i 2005 var det fare for nedleggelse etter at omsetningen gikk ned. Men salget økte og driften kunne fortsette. Men nå er alt over.

Mange årsaker

Vi vet at det er delte meninger om utviklingen av Rådhusplassen og utviklingen ellers i Kristiansund sentrum. Det pekes på at det er korttidsparkeringsplasser i umiddelbar nærhet, men kristiansundere har det for vane å kjøre helt til butikkdøra.

Heldigvis har vi fortsatt en meget god fiskebutikk i Kristiansund, nærmere bestemt hos Elgsås på Nordlandskaia. Der er det parkeringsplass rett utenfor døra. Det er ellers kort vei til buss og sundbåt. Dette siste var også tilfelle for Fiskehallen uten at det synes å ha gjort saken bedre.

Ellers er det rikelig med fiske å få i de mange dagligvarebutikkene. Flere har til dels meget fine fiskedisker – og det er også betjening som har bransjekunnskap.

Men for oss som kommer fra en fiskeriby som Kristiansund er det selvsagt vemodig når en slik spesialbutikk forsvinner.

Vi minnes fortsatt gamle Torghallen

Vi som er så gammel som meg, husker alle de gamle fiskehandlerne i Torghallen (Vi husker også den spesielle lukta) – og mange av oss husker at det hver dag lå mange båter i Fesktrappa. Selvsagt får oss nostalgikere en tåre i øyekroken når en ærverdig spesialbutikk legges ned.

Nytt konsept for en ny tid

Jeg skulle gjerne sett at vi bygde en ny Torghall – og jeg mener at det er plass til flere fiskebutikker i byen. Men da må det satses på utvikling og innovasjon. Vi har mange fiskeutsalg flere steder i Norge som også har koplet på servering av sjømat. Den nye Fiskehallen på Rådhusplassen i Oslo har en liten fiskebutikk, men en stor fiskerestaurant.

Jeg vet ikke var som skjer med lokalene til Fiskehallen i Rådhuset nå. Men det er jo kremmere på begge sider av denne butikken som kanskje kunne komme med gode forslag til en fortsatt drift. Det kan sikkert mange andre også gjøre.

Interessen for fisk som mat er stor – og det skulle være marked for å drive videre på Rådhuset. Hvem kaster seg på?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 20 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse