Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Kurt Helge Røsand
Artikkel
15 juni 2018 11:23
Del på Facebook
Foto: Nordic Unmanned
Foto: Nordic Unmanned
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NorSea Wind har inngått en 5-årig avtale med Nordic Unmanned (NU) som skal levere drone-tjenester knyttet til inspeksjon av plattformkonstruksjoner, samt 3D-modellering på ni HVDC-plattformer.

NorSea Wind vant tidligere i år en 5-årig kontrakt med TenneT, den ledende systemoperatøren for elektrisitetsoverføring i Europa.

– Vi får sjansen til å samarbeide med en spennende leverandør som er langt foran på sitt felt. Sammen vil vi forsøke å utvikle nye bruksområder for deres teknologi for å møte kravene til kontinuerlig forbedring og kostnadsreduksjon, sier Knut Magne Johannessen i NorSea Wind.

Luft, sjø og land
Nordic Unmanned er et norsk teknologiselskap basert i Sandnes, som leverer produkter og tjenester basert på ubemannede systemer og innovativ sensorteknologi, i luften, til sjøs og på bakken.

– Det er veldig spennende for oss å være en del av denne visjonære teknologimplementasjonen. Jeg tror at størrelsen og lengden på denne kontrakten er den første av sitt slag i Europa, sier Knut Roar Wiig, CEO i Nordic Unmanned.

Nordic Unmanned sin oppgave er å produsere full digitalisering av ni plattformstrukturer ved bruk av deres droner.

– Dette vil gi NorSea Wind muligheten til å gjøre en visuell inspeksjon når som helst. Dette vil resultere i mindre risiko sammenlignet med å sende en klatrer i tillegg til den økonomiske gevinsten, sier Wiig.

NorSea Wind er glade for å være en del av denne teknologiske utviklingen og mener at NU er det rette selskapet å gjøre denne jobben. Havvindmarkedet går fra nisje til å være en av de ledende kildene til fornybar energi.

Om NorSea Wind
NorSea Wind er en multiservice leverandør av tjenester til offshore vindindustrien – fra havvindkomponenter forlater fabrikken til installasjon – inkludert O&M.

NorSea Wind er en del av NorSea Group som eies av Wilhelmsen Group (74 %) og av rederiene Eidesvik og Møkster. Vårt datterselskap ØER A/S er en erfaren leverandør av høyt kvalifisert arbeidskraft til offshorevindindustrien.

(Kilde: Pressemelding)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse