Annonse
Annonse
Fra januar til juni har 45 personer dødd i trafikken. Det er like lavt som tilsvarende periode 2017 – et år der rekordfå trafikanter omkom. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Fra januar til juni har 45 personer dødd i trafikken. Det er like lavt som tilsvarende periode 2017 – et år der rekordfå trafikanter omkom. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Årets seks første måneder døde 45 personer i trafikken. Det er like lavt som tilsvarende periode i 2017 – et år der rekordfå trafikanter omkom.

Totalt har 34 menn og 11 kvinner mistet livet i trafikken så langt i år. 29 av disse omkom i privatbil, mens det har vært en nedgang i antall MC-ulykker.

– Så langt i år har vi registrert fire omkomne på motorsykkel, mot ni på samme tid i fjor, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Tallene for årets første halvår viser at dødsulykkene er spredd relativt jevnt ut over landet, men at flest har omkommet i Nordland og Møre og Romsdal. I begge disse fylkene døde fem personer i trafikken fra januar til månedsskiftet juli. Ingen personer har omkommet på veien i Finnmark.

Nedgang i antall døde
Statistikken fra Vegvesenet viser at tallet på omkomne i årets seks første måneder er det samme som for første halvår i fjor. I 2017 mistet 106 personer livet i trafikken. Det var en reduksjon på 49 prosent siden 2010 og det laveste tallet på over 70 år.

Ifølge Vegvesenet var Norge i 2017 landet i Europa med færrest omkomne innbyggere målt mot kjørte kilometer og befolkning.

– Dette er et resultat av systematisk og kunnskapsbasert arbeid over lang tid, sier avdelingsdirektør Ranes til NTB om utviklingen.

– Vær oppmerksom
Ranes viser til et omfattende samarbeid mellom aktører som politi, helsevesen, Trygg Trafikk og staten. Hun tror også at tallene kommer til å synke ytterligere i tiden, mye grunnet innføring av ny teknologi og sikrere biler.

Samtidig understreker Ranes at én ulykke i trafikken er én for mye.

– På kort sikt kan du som trafikant utgjøre en forskjell ved å huske på fire ting: hold fartsgrensa, bruk bilbelte, ikke kjør i rus og vær oppmerksom, sier Ranes.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte