Annonse
Annonse
Færre, men dyrere ser ut til å være trenden når nordmenn handler elektronikk. Hodetelefoner er noe mange er villige til å legge ganske mye penger i. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Færre, men dyrere ser ut til å være trenden når nordmenn handler elektronikk. Hodetelefoner er noe mange er villige til å legge ganske mye penger i. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vi kjøper færre, men dyrere elektriske apparater. Det siste er ikke nok til å kompenser for det første, og i første halvår falt elektronikksalget 5,7 prosent.

I første halvår falt elektronikksalget med 5,7 prosent.I første halvår falt elektronikksalget med 5,7 prosent.Vi velger dyrere telefoner og TV-er, men vi kjøpet ikke like mange av dem. Vi legger også mye penger på hodetelefoner. Salget av varmeovner og vifter økte i et halvår der en kald vinter ble avløst av en varm sommer. Samtidig er DAB-salget dalende, og vi bruker mindre på hvitevarer, viser tall fra Elektronikkbransjen.

De som lever av å selge oss små og store dingser, opplevde en nedgang i salget på 5,7 prosent sammenlignet med de seks første månedene i fjor. Likevel virker direktør Jan Røsholm i bransjeorganisasjonen positiv.

– Elektronikksalget i første halvår i fjor var usedvanlig godt, hele 14 prosent høyere enn året før. Nå ser vi at salget har stabilisert seg, sier Røsholm i en pressemelding. Han er ikke i tvil om hva som har vært salgsvinneren de siste månedene: kjøleløsninger. Salget av bordvifter og mobil aircondition er fire ganger større enn for et år siden.

En nykommer på årets statistikk er smarthøyttalere og digitale assistenter. Selv om disse foreløpig ikke forstår eller snakker norsk og flere bare selges med utenlandske støpsler, har 120.000 nordmenn skaffet seg en smart høyttaler. Google Assistent har vært ventet til Norge siden før sommeren og er ifølge Tek.no nå på vei inn i det norske markedet. En svensk versjon av den virtuelle assistenten ble lansert nylig.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte