Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Artikkel
20 desember 2018 11:33
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB

Nok en gang gratulerer til Ole Gunnar Solskjær. Nok en gang viser han at en beskjeden gutt fra Nordmøre kan hevde seg i den store verden. Ja, nyheten om managerjobben i Manchester kommer bare noen uker etter at Ada Stolsmo Hegerberg fikk Gullballen som bevis på at hun er verdens beste fotballspiller. Begge disse er enorme forbilder – og de viser at nordmøringene kan komme opp og frem når viljen og evnen er til stede.

Alle har muligheter

Takket være de to flotte utøverne settes også Nordmøre på kartet. De to viser at man kan komme langt i livet. Ser vi oss rundt om har vi mange nordmøringer som har lykkes både nasjonalt og internasjonalt.

Det er også viktig å ta med årsaken til at både Ole Gunnar og Ada har blitt gode. De har hatt folk rundt seg som har hjulpet dem på veien og som har hatt tro på deres talent. Det har vært familie, trenere, lagspillere og mange andre som har bidratt til å gjøre dem gode. Men selvsagt har deres egen arbeidsinnsats og innstilling gjort at dette er blitt en så enorm suksess.

Gjør hverandre gode

pedersen per helge L 400«Jeg er stolt og glad når jeg ser at folk fra vår egen by og fra vårt eget distrikt lykkes. Jeg tror at det er viktig at vi får denne stoltheten plantet inn i ryggmargen» skriver kronikkforfatter Per Helge Pedersen. Foto: Privat.Jeg skulle ønske at alle nordmenn kunne lære noe av denne fantastiske historien som Ole Gunnar og Ada forteller. Dessverre er det fortsatt alt for mange som ikke ser mulighetene. Fortsatt er det «avensjuken» som rår i mange kretser. Vi må slutte med det. Vi må bidra til å gjøre hverandre gode. Skal vi lykkes må vi spille på lag. Får vi det til vil vi sette både Nordmøre og Norge på kartet i flere sammenhenger.

En kristiansunder på veggen i Afrika

For mange år siden var jeg på en reise i Afrika. Jeg besøkte da en liten landsby i Zambia hvor jeg ble invitert inn i en jordhytte. Hva oppdager jeg der. På veggen hang en stor plakat med bilde av Ole Gunnar. Allerede da var han verdensberømt etter sin innsats som fotballspiller i kanskje verdens viktigste fotballag Manchester United. Han var et forbilde også der. Jeg spurte noen gutter som lekte med en fotball på gårdsplassen utenfor hytta om de visste hvem som var avbildet på plakaten. Selvsagt viste alle navnet til Ole Gunnar. For meg som kristiansunder og nordmøring var dette et sannhetens øyeblikk. Bare noen få år tidligere hadde Ole Gunnar sittet ved kjøkkenbordet vårt sammen med Nils som han spilte fotball sammen med.

Stolthet bygger

Jeg er stolt og glad når jeg ser at folk fra vår egen by og fra vårt eget distrikt lykkes. Jeg tror at det er viktig at vi får denne stoltheten plantet inn i ryggmargen. Da kan vi kanskje se utover de trivielle dagsaktuelle problemene om det er en vanskelig kommuneøkonomi eller hva det enn måtte være. Jobber man sammen for å finne løsninger kan disse problemene lett løses.  Men det kreves selvsagt samhandling, vilje og evne til å ta et tak.

La oss heve blikket. La oss inspirere av dem som setter landsdelen vår i fokus.

Jeg ønsker Ole Gunnar, Ada og alle andre en riktig god jul.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse