Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2019 10:31
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær har fått en kjempeåpning på oppholdet som midlertidig sjef for Manchester United. Foto: Rui Vieira/AP Photos/NTB scanpix.
Ole Gunnar Solskjær har fått en kjempeåpning på oppholdet som midlertidig sjef for Manchester United. Foto: Rui Vieira/AP Photos/NTB scanpix.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har spist seg kraftig innpå tetlagene i Premier League. På veien har laget hatt mye flyt, mener fotballekspert.

United var 11 poeng bak fjerdeplassen i den engelske toppserien da Solskjær tok over som manager. Nå er avstanden kun tre poeng.

– United har vært heldige: De burde tapt mot Tottenham, og kunne fint rotet bort poeng mot Brighton. Men i bunn og grunn kjemper de mot lag som enten prøver å bygge seg opp på nytt (Arsenal og Chelsea), eller som har langt mindre ressurser (Spurs). Det som overrasker mest er ikke at de hatt tatt innpå topp fire, men heller hvor kjapt det har skjedd, sier Thore Haugstad, fotballekspert og NRK-skribent, til NTB om de første seks kampene til Ole Gunnar Solskjær som Manchester United-trener.

Seier over Huddersfield hjemme, Bournemouth hjemme, Newcastle borte, Tottenham borte og Brighton hjemme i Premier League, samt seier hjemme mot Reading i FA-cupen, er status så langt for 45-åringen fra Kristiansund.

I perioden hans som United-trener har United tatt voldsomt innpå teten, etter at laget før Solskjærs første kamp var elleve poeng bak 4.-plassen. Nå, en drøy måned senere, er avstanden bare tre poeng bak Chelsea.

Lagene rundt har slitt
Og samtidig som det meste har gått på skinner for Manchester-klubben, har de andre lagene rundt United på tabellen slitt.

Tottenham på 3.-plass har tapt to av de fire siste ligakampene og blir uten stjernespillerne Harry Kane og Dele Alli i flere uker. Chelsea har kun tatt fire poeng på de siste tre kampene, og etter 0-2-tapet for Arsenal lørdag gikk manager Maurizio Sarri offentlig ut og slaktet mentaliteten til spillerne sine.

– Fakta er at denne spillergruppen virker ekstremt vanskelig å motivere, uttalte en forbannet Sarri etter tapet.

I tillegg har det lugget for Arsenal, som har tapt tre og spilt én uavgjort på de siste sju ligakampene.

Flere årsaker
Fotballekspert Haugstad peker på flere årsaker til at United har hentet innpå tetlagene i ligaen.

– Det er først og fremst blitt klart hvor kraftig United underpresterte under Mourinho. De har en stall som skal være blant de fire beste, og Solskjær har nå klart å reversere mye av skaden Mourinho gjorde. Spesielt Marcus Rashford viser hva han kan utrette så lenge han får full tillit, sier Haugstad, og fortsetter:

– Arsenal fikk lenge med seg flere poeng enn de hadde fortjent. Spurs betaler nå for å ikke ha forsterket stallen i sommer, samt for å ha hatt så mange spillere i sluttspillet av VM. Skader i januar er en typisk konsekvens av høy fysisk og mental belastning over lang tid. Sarri har slitt noe i sin første sesong, når vi tar i betraktning hvor krevende spillestilen hans er å lære.

– Har hatt litt flaks
Mina Finstad Berg jobber tett med Premier League i TV 2. Hun mener United har hatt litt flaks, samtidig som konkurrentene har fått det tyngre på nyåret.

– Både Tottenham og Arsenal har skader på sentrale spillere, som kan bli avgjørende for sesongen. Sarri er åpenbart ikke fornøyd med det spillerne presterer, og jeg er utrolig spent på hvordan spillerne reagerer på utskjellingen etter tapet mot Arsenal. Det er høyt spill fra Sarri, og kan bli kostbart.

Manchester United møter Arsenal i FA-cupen fredag. Tirsdag venter Burnley i Premier League.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 5 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse