Annonse
Annonse

Tidens Krav hadde søndag 27. januar noen oppsiktsvekkende saker om sykehussaken. Først var det byens varaordfører Ragnhild Helseth (V) som gikk ut med en kraftig advarsel til dem som vil skrote det katastrofale sykehusprosjektet på Hjelset. Så fulgte de to lokale Høyrepolitikere Torbjørn Sagen fra Kristiansund og Odd Sigbjørn Tvestad fra Averøy opp med de samme advarslene. Da var det betimelig at Arne Grødahl (A) i Kristiansund kommenterte utspillene. Dette må være en samordnet aksjon iscenesatt av regjeringens propaganda-apparat. Følger dere ikke vedtakene så skal dere få svi synes å være trusselen.

Mange håpløse vedtak

pedersen per helge L 400Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: PrivatOpp gjennom årene har jeg fulgt sykehussaken i Møre og Romsdal tett. På 1970-tallet sloss jeg for sykehuset i Kristiansund da jeg satt i fylkestinget. Siden den gang har det rent mye vann i havet – og det er gjort mange håpløse vedtak både i Arbeiderpartisammenheng - og ikke minst de siste årene i den borgerlige regjeringen. Helsestatsråd Høye fra Høyre er en katastrofe.

Politikk er et kall

Da jeg var politisk aktiv, var det ikke mye penger å tjene for dem som var folkevalgt. Vi så på det å delta i politikk som et kall. Vi var opptatt av å jobbe for dem som hadde stemt på oss. Den gangen var det heller ikke så mange byråkrater og så mange eksperter/konsulenter. Det var heller ikke så mange medierådgivere som påvirket de politiske beslutningene. Det er et tankekors, men i dag er det flere informasjonsgivere i Norge enn det er journalister. Det var heller ikke så mange skråsikre politiske «broilere» som synes å kun være opptatt av en ting i livet – «hvordan skal jeg komme meg opp i systemet. Hvordan skal jeg få makt – og hvordan skal jeg få tak i de fete vervene».

Nesegrus beundring for eksperter

I dag synes det som om mange politikere har en nesegrus beundring for eksperter. Problemet er at politikerne i mange saker har delegert myndighet til disse ekspertene. Dessverre har jeg i mitt mer enn 50-årige presseliv sett hvor mye elendighet de såkalte ekspertene har påført både land og folk.

Tryggheten er borte

Jeg sitter akkurat nå og skriver på historien til Storvik mek. Verksteds endeligt. Etter mitt syn hadde ekspertene og konsulentene et stort ansvar for at skipsindustrien i Kristiansund ble ødelagt. Nå er det eksperter og konsulenter som er i ferd med å ødelegge hele det norske helsevesenet. Mange sykehus som har vært selve tryggheten for mange innbyggere i dette landet, er lagt ned. Nå vil ekspertene legge ned enda flere sykehus.

Men hvor er politikerne må jeg spørre. De politikerne i Kristiansund som nå har gitt opp for å sloss for vårt eget sykehus er i alle fall ikke mine forbilder.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte