Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Per Helge Pedersen
Artikkel
27 januar 2019 18:51
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidens Krav hadde søndag 27. januar noen oppsiktsvekkende saker om sykehussaken. Først var det byens varaordfører Ragnhild Helseth (V) som gikk ut med en kraftig advarsel til dem som vil skrote det katastrofale sykehusprosjektet på Hjelset. Så fulgte de to lokale Høyrepolitikere Torbjørn Sagen fra Kristiansund og Odd Sigbjørn Tvestad fra Averøy opp med de samme advarslene. Da var det betimelig at Arne Grødahl (A) i Kristiansund kommenterte utspillene. Dette må være en samordnet aksjon iscenesatt av regjeringens propaganda-apparat. Følger dere ikke vedtakene så skal dere få svi synes å være trusselen.

Mange håpløse vedtak

pedersen per helge L 400Per Helge Pedersen, fast skribent. Foto: PrivatOpp gjennom årene har jeg fulgt sykehussaken i Møre og Romsdal tett. På 1970-tallet sloss jeg for sykehuset i Kristiansund da jeg satt i fylkestinget. Siden den gang har det rent mye vann i havet – og det er gjort mange håpløse vedtak både i Arbeiderpartisammenheng - og ikke minst de siste årene i den borgerlige regjeringen. Helsestatsråd Høye fra Høyre er en katastrofe.

Politikk er et kall

Da jeg var politisk aktiv, var det ikke mye penger å tjene for dem som var folkevalgt. Vi så på det å delta i politikk som et kall. Vi var opptatt av å jobbe for dem som hadde stemt på oss. Den gangen var det heller ikke så mange byråkrater og så mange eksperter/konsulenter. Det var heller ikke så mange medierådgivere som påvirket de politiske beslutningene. Det er et tankekors, men i dag er det flere informasjonsgivere i Norge enn det er journalister. Det var heller ikke så mange skråsikre politiske «broilere» som synes å kun være opptatt av en ting i livet – «hvordan skal jeg komme meg opp i systemet. Hvordan skal jeg få makt – og hvordan skal jeg få tak i de fete vervene».

Nesegrus beundring for eksperter

I dag synes det som om mange politikere har en nesegrus beundring for eksperter. Problemet er at politikerne i mange saker har delegert myndighet til disse ekspertene. Dessverre har jeg i mitt mer enn 50-årige presseliv sett hvor mye elendighet de såkalte ekspertene har påført både land og folk.

Tryggheten er borte

Jeg sitter akkurat nå og skriver på historien til Storvik mek. Verksteds endeligt. Etter mitt syn hadde ekspertene og konsulentene et stort ansvar for at skipsindustrien i Kristiansund ble ødelagt. Nå er det eksperter og konsulenter som er i ferd med å ødelegge hele det norske helsevesenet. Mange sykehus som har vært selve tryggheten for mange innbyggere i dette landet, er lagt ned. Nå vil ekspertene legge ned enda flere sykehus.

Men hvor er politikerne må jeg spørre. De politikerne i Kristiansund som nå har gitt opp for å sloss for vårt eget sykehus er i alle fall ikke mine forbilder.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse