Annonse
Annonse
Fylkesordfører Jon Aasen og resten av fylkesutvalget er sterkt bekymret for at viktige arbeidsplasser skal forsvinne ut av fylket.  Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Fylkesordfører Jon Aasen og resten av fylkesutvalget er sterkt bekymret for at viktige arbeidsplasser skal forsvinne ut av fylket.  Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

– Et samlet fylkesutvalg forventer at divisjonskontoret for veg blir lagt til Møre og Romsdal. 250 statlige arbeidsplasser står på spill, skriver Møre og Romsdal Fylkeskommune i en pressemelding den 26. februar 2019.

Ved behandling av en uttalelse om fremtidig lokalisering og organisering av Statens vegvesen, var et samlet fylkesutvalg tydelige på at det må gjøres en god tverrpolitisk jobb for å beholde arbeidsplassene i fylket.

– Møre og Romsdal har i dag hovedkontor for region Midt, og med den kommende omorganiseringa er vi sterkt urolige for at viktige arbeidsplasser skal forsvinne ut av fylket. Dette kan ikke vi som fylkespolitikere akseptere, sier fylkesordfører Jon Aasen. 

250 arbeidsplasser satt i spill

Møre og Romsdal har per i dag underdekning av statlige arbeidsplassar innen de fleste statlige etatsområder. Gjennom den foreslåtte nye organiseringen av vegvesenet, blir 250 statlige arbeidsplassar «satt i spill» i fylket. 

Kompetansen er her allerede

Fylkesutvalget mener det er naturlig at Møre og Romsdal får tildelt divisjonen for vei. Den kompetansen som er innen dette området, er allereide bygget opp ved dagens regionkontor i Møre og Romsdal.

– Med den bredde av vegoppgåver som er tiltenkt divisjon for veg som bruer, tunnelar, ferje, ras osv. er det heilt klart at denne divisjonen må leggast til fylket, sier Aasen.

Les mer hos Møre og Romsdal fylkeskommune

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte