Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
07 mars 2019 14:35
Del på Facebook
Det er opp til alle partiene i regjeringen å være aktive og synlige og vise sitt eget partis gjennomslag, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Til helgen holder Venstre og Trine Skei Grande landsmøtet. Bildet er tatt fra en debatt i januar. Til høyre Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er opp til alle partiene i regjeringen å være aktive og synlige og vise sitt eget partis gjennomslag, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen. Til helgen holder Venstre og Trine Skei Grande landsmøtet. Bildet er tatt fra en debatt i januar. Til høyre Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er opp til alle partiene å være synlige i debatten og vise fram egne gjennomslag, sier Frp-leder Siv Jensen, som ønsker Venstre lykke til med landsmøtet.

Finansministeren synes dermed ikke veldig interessert i å gi statsrådskollegene fra Venstre drahjelp hvis de vil «bruse mer med fjærene», slik Unge Venstre-leder Sondre Hansmark beskriver det overfor NRK.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande har sagt at partiet må bli flinkere til å profilere egen politikk for å komme ut av det hun omtaler som en alvorlig situasjon.

– Først og fremst ønsker jeg Venstre lykke til med landsmøtet til helgen. Det er jo for alle partier et politisk verksted hvor man skal meisle ut retningen videre. Jeg er helt sikker på at Venstre finner ut av det selv, sier Jensen til NTB.

– Regjeringen skal gjennomføre regjeringens politikk og plattform. Så er det opp til alle partiene å være aktive og synlige i den politiske debatten, og vise eget partis gjennomslag, svarer hun på spørsmålet om hun vil la Venstre vise seg mer fram.

Sanner vil la alle partier synes

Høyres nestleder og kunnskapsminister Jan Tore Sanner virker mer innstilt på å gi Venstre-kolleger mer plass på regjeringsscenen.

– Jeg syns det er viktig at alle regjeringspartier bruser med fjærene. Vi har viktige fellesprosjekter hvor det er viktig at alle partiene synes godt. Jeg har godt håp om at alle fire partiene vil gjøre det godt når kommunevalget kommer, sier han.

– Bruker for mye tid på tap

Venstre sliter med elendig oppslutning på meningsmålingene og intern diskusjon om strategi, ledelse og distriktsprofil. At det liberale miljøpartiet sitter i en regjering som gjennomfører innstramminger i abortloven og sier ja til å dumpe gruveavfall i Repparfjorden i Finnmark, gjør det muligens ikke lettere.

– Vi har brukt for mye tid i Venstre på å dvele ved det vi taper, og så går vi fort forbi de tingene vi vinner. Vi må bli mye dyktigere til å snakke om de tingene vi vinner og snakke mindre om de sakene vi taper, sa Grande til NTB tirsdag.

På partiledelsens pressekonferanse i forkant av landsmøtet handlet mye om hvorvidt Grande er den rette til å lede partiet, hvem som kan ta over og hvordan partiet skal komme seg ut av krisen.

Ved siden av dårlig oppslutning blant velgerne, har partiet også mistet mange medlemmer. Venstre hadde 6.407 betalende medlemmer i 2018, som er 599 færre enn året før og 1.320 færre enn i 2016, ifølge årsmeldingen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 9 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse