fbpx
Annonse
Annonse
Senterpartiet er fornøyd med framgang i Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Senterpartiet er fornøyd med framgang i Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Med 17,9 prosent av stemmene går Sp forbi Høyre, som får 17,3 prosent av støtten på en meningsmåling i Trøndelag i februar.

Arbeiderpartiet har falt hele 4,4, prosentpoeng siden november, men er fremdeles største parti med 29 prosents oppslutning på NRK og Adresseavisens meningsmåling, utført av Respons Analyse.

Senterpartiet går altså fram 1,2 prosentpoeng, mens Høyre går 1,3 prosentpoeng tilbake, slik at de bytter plass på rangeringen i fylket.

– Det er jo en fantastisk bra måling for vår del, sier Sps ordførerkandidat Tomas Iver Hallem til Adressa. Han vil ikke si hvem partiet vil samarbeide med før etter valget.

SV er fjerde største parti på målingen og går fram 2,5 prosentpoeng til 10,5 prosent. For neste på lista, Fremskrittspartiet, går det nedover med 1,4 prosentpoeng til en andel på 7,1 prosent. Også SV og Frp har byttet plass på listen siden forrige måling i november.

Rødt og MDG går fram med 1,6 og 1,5 prosentpoeng til henholdsvis 5,3 og 4,6 prosent, mens KrF får 3,3 prosent oppslutning.

Venstre går igjen tilbake med 0,9 prosentpoeng til 2,1 prosents oppslutning og har nå mistet 2,3 prosentpoeng – over halvparten av stemmene – siden fylkestingsvalget i 2015.

– Vi får mange gjennomslag i regjeringen, men vi evner ikke å kommunisere det ut, sier leder Torgeir Anda i Trøndelag Venstre til NRK.

Målingen er basert på 602 telefonintervjuer i perioden 25. til 28. februar. Feilmarginen er på 2–4 prosentpoeng og er størst for de største partiene.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte