Annonse
David Beckham skal ta del i kampen som markerer at det er gått 20 år siden Manchester United og Bayern München møttes i mesterligafinalen. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix
David Beckham skal ta del i kampen som markerer at det er gått 20 år siden Manchester United og Bayern München møttes i mesterligafinalen. Foto: Martin Rickett / PA / AP / NTB scanpix

David Beckham gleder seg til å bli gjenforent med Manchester United-laget fra trippelsesongen 1998/99. Han spiller legendekampen mot Bayern München 26. mai.

United bekreftet torsdag at Beckham tar del i troppen til oppgjøret som markerer at det er 20 år siden klubbene møttes til en dramatisk finale i mesterligaen. Manchester United vant 2-1 etter en minneverdig snuoperasjon på overtid.

– Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til Old Trafford i mai. 1999 var et enormt år for oss, så å kunne gjenskape øyeblikket blir spesielt. Det vil være stort å samle gjengen og bli trent av sjefen igjen. Jeg kan ikke vente, sier Beckham.

Managerlegenden Alex Ferguson skal lede United-laget. Skotten loset den engelske storklubben med eventyrlig suksess mellom 1986 og 2013.

Finaleseieren mot Bayern gjorde United til trippelmester. Rødtrøyene hadde allerede vunnet Premier League og FA-cupen før mesterligatriumfen.

Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær blir en del av oppvisningskampen på Old Trafford i slutten av mai. Nordmøringen, som de siste månedene har gjort det glitrende som midlertidig United-manager, tuppet inn den avgjørende scoringen mot Bayern i 1999.

I tillegg til Solskjær og Ronny Johnsen besto Manchester Uniteds vinnerlag av en rekke store navn. Blant andre Peter Schmeichel, Gary Neville, David Beckham, Andy Cole og Teddy Sheringham var med. Også Henning Berg var i United-stallen men var ikke involvert i finalen.

For Bayern München var flere legender i aksjon i 1999. Blant dem var Oliver Kahn, Lothar Matthäus og Stefan Effenberg. Laget ble ledet av Ottmar Hitzfeld.

Mesterligafinalen for 20 år siden ble spilt på Camp Nou i Barcelona.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse