Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
15 mars 2019 14:37
Del på Facebook
Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er blant de åtte lagene i kvartfinalen i mesterligaen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er blant de åtte lagene i kvartfinalen i mesterligaen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne ikke fått mye tøffere motstand i kvartfinalen i mesterligaen. De møter Barcelona.

Det ble klart under fredagens trekning i Nyon. Dermed betyr det at Ole Gunnar Solskjær og hans menn skal bryne seg på Lionel Messi og co. Manchester United spiller det første av to oppgjør hjemme på Old Trafford.

De andre kvartfinalene er som følger: Liverpool – Porto, Ajax – Juventus og Tottenham – Manchester City. Første kamp spilles 9. og 10. april, returkampene en uke senere.

Skulle Manchester United ta seg videre mot Barcelona, møter de vinneren av oppgjøret Liverpool – Porto i semifinalen. Det kan altså bli et rivaloppgjør av de sjeldne.

Tottenham eller Manchester City møter Ajax eller Juventus i den andre semifinalen.

Tilbake til Camp Nou

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hvem vi møter. Det blir tøft uansett dersom du skal vinne, sa Solskjær i forkant av trekningen.

Han kan trolig ikke være helt fornøyd med Barcelona. Laget leder ligaen i Spania og er en stormakt i europeisk fotball. Med et stjernegalleri med Lionel Messi i spissen, er det langt fra noen drømmemotstander.

– Det er en veldig tøff trekning, men det er ingen tvil om at spillerne og trenerne vil se fram til det, sier Andy Cole.

Den tidligere United-spissen var på plass i Nyon som klubbens representant. Han pekte også på at det i år er 20 år siden Ole Gunnar Solskjær sikret mesterligatrofeet for de røde djevlene da han avgjorde finalen mot Bayern München, nettopp på Barcelonas hjemmebane.

God Liverpool-trekning

Solskjærs United ble klar for kvartfinalen etter en sensasjonell snuoperasjon mot Paris Saint-Germain. Engelskmennene lå under 0-2 etter hjemmekampen, men etter 3-1-seier i Frankrike ble de det første laget siden 1969 som har gått videre etter å ha tapt med to mål på hjemmebane.

Dette er første gang klubben er i kvartfinalen i mesterligaen siden 2014. Da ble det tap for Bayern München. Sist laget kvalifiserte seg for semifinale, var i 2011. Da endte det til slutt med finaletap mot Barcelona. United tapte for Barcelona i finalen også i 2009, men slo katalanerne i semifinalen i 2008 på vei mot finaleseier.

De som trolig kan være mest fornøyd med trekningen, er Liverpool. Jürgen Klopps menn gikk videre etter 3-1-seier i München denne uken. I neste runde møter de Porto. Liverpool møtte portugiserne også i fjorårets turnering. I åttedelsfinalen ble det 5-0 sammenlagt.

– Jeg synes det er et bra trekning. Uansett hvem man trekker er det tøft. Vi møttes i fjor og fikk et bra resultat, men det betyr ikke noe nå, sa tidligere Liverpool-helt Robbie Fowler som var til stede i Sveits.

Finalen spilles i Madrid i begynnelsen av juni.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse