fbpx
Annonse
Annonse
«Marco Polo» står for årets første cruiseanløp til Kristiansund. Her fra sist anløp i oktober 2018. Bilde: Kristiansund og Nordmøre Havn
«Marco Polo» står for årets første cruiseanløp til Kristiansund. Her fra sist anløp i oktober 2018. Bilde: Kristiansund og Nordmøre Havn

Britiske MS «Marco Polo» har anløpt Kristiansund flere ganger de siste årene. Onsdag 27. mars får skipet æren av å innlede årets cruisesesong. Totalt 18 anløp er meldt inn til Kristiansund og Nordmøre Havn i 2019. 

«Marco Polo» har kapasitet til 800 gjester, og skal ifølge planen ligge til kai ved Storkaia mellom kl. 12.00 og 23.00. Skipet er på retur fra Nord-Norge, hvor cruiseturistene har jaktet på nordlyset, og anløpt havner som Tromsø, Alta og Honningsvåg. 

– Vi venter totalt åtte busser som skal bringe gjestene ut til Atlanterhavsveien. Mest populær er kombinasjonen med Kvernes stavkirke, men det er også flere busser som kombinerer turen med Håholmen eller marmorgruvene på Eide. I tillegg har vi en gruppe som skal på guidet gåtur i maritime Kristiansund. De skal innom Mellemværftet blant annet, sier prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn forteller at de tilbyr to timer med turistinformasjon om bord ved cruiseanløp – hvis de har anledning, og hvis rederiet ønsker det.

– Det er et tilbud som blir satt pris på. Selv om mange drar til Atlanterhavsveien, er det også mange som blir igjen for å oppdage byen på egen hånd. De vil gjerne ha et kart og få informasjon om hva de kan se og gjøre under oppholdet. Vi tegner, peker og forklarer, forteller om Sundbåten, Vanndamman og kirkene, hvor de kan få seg noe å spise eller gratis WI-FI, sier Indergaard.

På «Marco Polo» er gjestene hovedsakelig britiske, men både Henden og Indergaard slår gjerne over på tysk når det er behov for det.

Det er det britiske rederiet Cruise & Maritime Voyages som opererer «Marco Polo». Skipet ble bygget i 1965 og restaurert i 1993. Det er 176,3 meter og 22,080 bruttotonn. 

Liten nedgang

Med anløpet onsdag er cruisesesongen 2019 i gang. Totalt 18 anløp er meldt inn så langt, derav 17 til Kristiansund og 1 til Smøla.

– Det er en liten nedgang fra i fjor, uten at det er noe dramatikk i det. Rederiene varierer gjerne rutene fra år til år, så det kan være tilfeldig om Kristiansund er med på seilingsruten eller ikke. I 2020 har vi allerede 21 anløp planlagt, sier Indergaard. 

I overkant av 13 000 cruisepassasjerer er ventet til Nordmøre i 2019. Indergaard sier det er en økning i antallet mindre cruiseskip og ekspedisjonsskip, noe som gjør at det totale antallet passasjerer naturlig nok blir lavere enn når flere større skip anløper gjennom sesongen.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte