Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
25 mars 2019 12:57
Del på Facebook
«Marco Polo» står for årets første cruiseanløp til Kristiansund. Her fra sist anløp i oktober 2018. Bilde: Kristiansund og Nordmøre Havn
«Marco Polo» står for årets første cruiseanløp til Kristiansund. Her fra sist anløp i oktober 2018. Bilde: Kristiansund og Nordmøre Havn
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britiske MS «Marco Polo» har anløpt Kristiansund flere ganger de siste årene. Onsdag 27. mars får skipet æren av å innlede årets cruisesesong. Totalt 18 anløp er meldt inn til Kristiansund og Nordmøre Havn i 2019. 

«Marco Polo» har kapasitet til 800 gjester, og skal ifølge planen ligge til kai ved Storkaia mellom kl. 12.00 og 23.00. Skipet er på retur fra Nord-Norge, hvor cruiseturistene har jaktet på nordlyset, og anløpt havner som Tromsø, Alta og Honningsvåg. 

– Vi venter totalt åtte busser som skal bringe gjestene ut til Atlanterhavsveien. Mest populær er kombinasjonen med Kvernes stavkirke, men det er også flere busser som kombinerer turen med Håholmen eller marmorgruvene på Eide. I tillegg har vi en gruppe som skal på guidet gåtur i maritime Kristiansund. De skal innom Mellemværftet blant annet, sier prosjektleder Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn forteller at de tilbyr to timer med turistinformasjon om bord ved cruiseanløp – hvis de har anledning, og hvis rederiet ønsker det.

– Det er et tilbud som blir satt pris på. Selv om mange drar til Atlanterhavsveien, er det også mange som blir igjen for å oppdage byen på egen hånd. De vil gjerne ha et kart og få informasjon om hva de kan se og gjøre under oppholdet. Vi tegner, peker og forklarer, forteller om Sundbåten, Vanndamman og kirkene, hvor de kan få seg noe å spise eller gratis WI-FI, sier Indergaard.

På «Marco Polo» er gjestene hovedsakelig britiske, men både Henden og Indergaard slår gjerne over på tysk når det er behov for det.

Det er det britiske rederiet Cruise & Maritime Voyages som opererer «Marco Polo». Skipet ble bygget i 1965 og restaurert i 1993. Det er 176,3 meter og 22,080 bruttotonn. 

Liten nedgang

Med anløpet onsdag er cruisesesongen 2019 i gang. Totalt 18 anløp er meldt inn så langt, derav 17 til Kristiansund og 1 til Smøla.

– Det er en liten nedgang fra i fjor, uten at det er noe dramatikk i det. Rederiene varierer gjerne rutene fra år til år, så det kan være tilfeldig om Kristiansund er med på seilingsruten eller ikke. I 2020 har vi allerede 21 anløp planlagt, sier Indergaard. 

I overkant av 13 000 cruisepassasjerer er ventet til Nordmøre i 2019. Indergaard sier det er en økning i antallet mindre cruiseskip og ekspedisjonsskip, noe som gjør at det totale antallet passasjerer naturlig nok blir lavere enn når flere større skip anløper gjennom sesongen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse