Annonse

Høstens Dansegalla Høstens Dansegalla

Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Dersom du bryter flyforbudet for droner ved noen av landets flyplasser, risikerer du tiltale. Andre dronelovbrudd kan gi saftige bøter.

Oslo, Agder, Sørøst og Sørvest politidistrikter har utarbeidet et nytt bøtedirektiv for brudd på dronereglementet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Først og fremst skal det nye bøtedirektivet sørge for lik praksis mellom politidistriktene. Tidligere så vi at det ble reagert ulikt på ulovlig flygning, sier politiadvokat Bjarne Wintherhus-Fjeld i Sørvest politidistrikt.

Satsene i direktivet er veiledende, men tusenlappen flyr fort for den som ikke følger reglene. Å fly høyere enn 120 meter, nærmere enn 150 meter fra folk, hus og bygninger eller å fly drone til risiko for allmennheten kan gi bøter på 8.000 til 12.000 kroner.

Den som flyr i områder med restriksjoner, risikerer ikke bare 12.000 kroner i bot. Dersom det er snakk om militært område eller en flyplass, «bør det vurderes tiltale», skriver politiet.

Direktør Anette Sigmundstad ved Stavanger lufthavn, Sola har nulltoleranse og anmelder ulovlig droneflyging. Hun er glad for samordningen mellom politidistriktene.

– Strafferammen gjenspeiler også at ulovlig flygning er alvorlig. Ved flyplasser har droner et svært stort fare- og skadepotensial, sier Sigmundstad.

Hittil i år har Avinor anmeldt 13 droneflygere til politiet.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse

Rastarkalvspelet 980 x 300 Rastarkalvspelet 320 x 200

Annonse

Rastarkalvspelet 980 x 300 Rastarkalvspelet 320 x 200

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte